Ginobli weet al wanneer hij stopt met basketbal

Door

Als je als sporter de grote 3 0 hebt bereikt, dan noemen sportverslaggevers je oud. De beste jaren zijn voorbij. Vanaf dat moment ben je een ervaren, oude rot en moet je gaan denken aan de sportvut.

In dat stadium is Manu Ginobli blijkbaar beland. De Argentijn zegt zijn contract, dat eindigt na 2012-2013, uit te dienen bij de Spurs en dan verder door het leven te gaan als basketbalpensionado.

,,De waarheid is dat ik een datum in mijn hoofd heb waarop ik met pensioen ga, maar ik heb nog een contract voor twee jaar in San Antonio. Dan ben ik bijna 36. Dat lijkt mij een geschikte leeftijd om te stoppen met basketbal”, zo tekende een Argentijnse nieuwssite op uit de mond van de schriele shooting guard.

In de Verenigde Staten wordt gefluisterd dat de 33-jarige basketballer, op donderdag 28 juli mag hij 34 kaarsjes uitblazen, na zijn run bij de Spurs wil afbouwen in Europa of in zijn Heimat. Op zich geen gekke gedachte omdat de man met een Argentijns en Italiaans paspoort in beide landen professioneel b-ball heeft gespeeld.

In de natie van Maradona speelde Ginobli vier jaar. In 1995 debuteerde hij bij Andino Sport Club. Het jaar later droeg hij het shirt van Estudiantes de Bahía Blanca, totdat Emanuel David Ginobli in 1998 vertrok naar het land van de laars.

In Italië speelde hij voor Viola Reggio Calabria en Kinder Bologna. Zijn prestaties daar bleven niet onopgemerkt in Amerika, al was een goed WK in 2002 in Indianapolis de directe aanleiding om hem naar de NBA te halen. Vlak na dit toernooi zette hij zijn John Hancock onder een contract dat hem naar San Antonio bracht.

Volgens de 1.98 meter lange speler klopt er geen jota van het gerucht om zijn carrière elders af te sluiten. ,,Ik heb nooit het verlangen gehad om in mijn eigen land te stoppen met basketbal. Ik heb altijd gedacht dat ik afscheid ga nemen op het hoogste niveau.” Daarmee doelt de nummer 20 van San Antonio heel duidelijk op een vaarwel in de NBA.

Op het palmares van Ginobli prijken tot nu toe drie NBA-titels (2003, 2005 en 2007). Hij verscheen tweemaal in de All Star Game (2005 en 2011) en in 2008 was hij de NBA sixth man of the year. In totaal speelde hij 633 wedstrijden voor de Spurs, waarvan 339 als starter. Gemiddeld legt hij er per game 15,3 punten in en noteert daarnaast 4 rebounds en 3,9 assists per partij.

Foto: femalefan.com

Ook leuk om te lezen