Giga off-day Peyton Manning, Vikings en Patriots winnen

Door

Baltimore Ravens v Denver BroncosOp de avond dat Denver Broncos quarterback Peyton Manning een nieuw NFL record noteerde voor career passing yards (een 4-yard flip naar running back Ronnie Hillman) zagen de fans in Denver vooral drama in de thuiswedstrijd tegen de Kansas City Chiefs. De 7-1, ondertussen 7-2 Broncos, zakten volledig door het ijs en met name de aanval deed pijn aan de ogen. Manning, die last had van zijn ribben en een voetblessure, werd uiteindelijk dan ook uit zijn lijden verlost en tijdens het derde kwart vervangen door back-up QB Brock Osweiler. Hij kon weinig meer uitrichten en de Chiefs zegevierden uiteindelijk met 29-13.

Krankzinnig
Voor rust noteerden de Broncos 30 yards, gooide Manning drie intercepties en moesten er negentien punten geslikt worden. Werkelijk alles ging mis en de vraag werpt zich op of de Broncos hadden moeten beginnen met Manning in de basis gezien zijn fysieke ongemakken. Voor rust mochten de Chiefs de bal 21 minuten en tien seconden bij zich houden en bouwden rustig de voorsprong op. Kicker Cairo Santos blonk uit met vier succesvolle field goals. Allemaal natuurlijk vooral dankzij de uiteindelijk vier intercepties van Manning. Zo kun je dus gewisseld worden op de dag dat je NFL’s all-time leading passer wordt. Krankzinnig. Met zijn record ging hij de legendarische Brett Favre voorbij.

Minnesota Vikings 30 Oakland Raiders 14
Ik had er geen geld op ingezet, maar na speelronde tien staan de Minnesota Vikings alleen aan de top van de NFC North, en dat in de wetenschap dat de Green Bay Packers volgende week op bezoek komen en er dus een kans is dat de Vikings een 2-game lead op Green Bay gaan nemen. Eerst nog even terug naar vanavond. De tot nu toe goed presterende Raiders hadden geen antwoord op de grote namen bij Minnesota. Adrian Peterson noteerde 203 yards, waaronder 80 voor zijn enige TD. Cordarrelle Patterson stal de show met een 93-yard kickoff return voor één TD. Twee big plays die de Raiders niet meer te boven kwamen. De Raiders hebben met Derek Carr misschien wel hun beste QB in jaren, maar zagen hem ook veel fouten maken. De Vikings deden dat veel minder en wonnen terecht en gaan naar 7-2, Oakland kijkt nu tegen een 4-5 losing record aan.

New England Patriots 27 New York Giants 26
Gekkenhuis dus op de velden vanavond, maar voor het echte spektakel moest je in New York zijn, waar de Giants een zeer boeiend gevecht met de New England Patriots hadden. De Pats kwamen naar New York als ongeslagen ploeg en zijn dat nog steeds.

Wat een einde
Zoals verwacht kregen Tom Brady en consorten het lastig tegen de Giants, waar Patriots hoofdcoach Bill Belichick in de vorige eeuw vele jaren op de loonlijst stond. Bij een 24-23 voorsprong voor New England nam Brady alle risico’s met een diepe pass op receiver Brandon LaFell, maar de bal kwam aan voor een 54-yard reception op de NYG 15-yard line. Even daarna leken de Pats ook de waarschijnlijk winnende touchdown te scoren, maar door een penalty werd deze weer van het scorebord gehaald. Twee plays later gooide Brady een interceptie en waren het plotseling de Giants die weer aan winnen mochten denken. QB Eli Manning dirigeerde zijn ploeg kalm en ijzersterk richting de RedZone. Daar leken de Giants een touchdown te scoren in de persoon van receiver Odell Beckham Jr., maar zijn zespunter werd na een review ook uit de boeken geschrapt. Met nog 1:50 op de klok zorgde de field goal wel voor een 24-26 voorsprong. Grote vraag was dus of er nog genoeg tijd was voor Brady om zijn ploeg, zonder time-outs, in field goal range te gooien. Op 4&10 wist Brady receiver Amendola te bereiken en mochten de Patriots kort daarna aanleggen voor een 54-yard field goal attempt. De betrouwbare Gostkowski stelde niet teleur en zorgde voor een zuur gezicht bij Manning en de anders Giants. Als de Pats ergens een wedstrijd konden verliezen dan was het deze. Ze deden het niet en komen daardoor steeds dichter bij een perfect season.

Voor de fans van beide ploegen zal het zenuwslopend zijn geweest, voor de liefhebber was ook deze editie van Giants vs. Patriots weer smullen. Beide quarterbacks hadden het moeilijk, maar er was genoeg te genieten in New York. Zo noteerde Patriots TE Rob Gronkowski met een 76-yard TD catch de langste TD catch uit zijn carrière. Bij de Giants liet Beckham Jr. weer eens zien hoe goed hij is met 104 yards, inclusief een 87-yard TD. Reclame voor de sport.

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. bloodyus 4 jaar ago

    Broncos VS Kansas City werd uiteindelijk toch 13-29 i.p.v. 6-29?

  2. Jeroen 4 jaar ago

    De wedstrijd Patriots-Giants was super. Mooi om de battle te zien tussen Butler en Beckham. En dan het respect na afloop.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen