Giants winnen aan de hand van superieure Bumgarner

Door

St. Louis Cardinals v San Francisco Giants

De San Francisco Giants zijn één overwinning verwijderd van de derde World Series-titel in de laatste vijf jaar. In Game 5 werden de Kansas City Royals met 5-0 verslagen aan de hand van een superieure Madison Bumgarner. De 25-jarige startende werper van de Giants gooide een complete game shutout.

Het was de eerste shutout in de World Series in elf jaar (Josh Beckett, 2003). Giants-fans scandeerden in het AT&T Park MVP! MVP! voor hun startende werper die een indrukwekkend World Series-cv heeft: 0.29 ERA in vier starts in de World Series waarin hij slechts twaalf honkslagen tegen kreeg in 31 innings met 27 strikeouts.

San Francisco nam na vier innings een 2-0 voorsprong dankzij twee RBI’s van shortstop Brandon Crawford. James Shields, de startende werper van de Royals, haalde een hoger niveau vergeleken met Game 1 en hield de score tot de zesde inning op 2-0.

In de achtste inning brak het verzet van Kansas City. Relievers Kelvin Herrera en Wade Davis gaven vier honkslagen en drie runs op, waaronder een two-run double van Juan Perez. Game 6 staat dinsdag op het programma in Kansas City met startende werpers Jake Peavy en Yordano Ventura op de heuvel.

Highlights Game 5
Perez’ RBI-double in de achtste inning.

Hunter Pence raakte zijn knuppel kwijt bij een swing and miss.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen