Giants verslaan Bills in Hall of Fame-wedstrijd

Door

NFL Hall of Fame Game - New York Giants v Buffalo Bills

Gisteravond was de officieuze start van het nieuwe NFL-seizoen. In Canton, Ohio, namen de New York Giants het op tegen de Buffalo Bills en de G-Men waren met 17-13 te sterk in het eerste oefenduel van het jaar.

Zoals gebruikelijk kregen de grote namen weinig speeltijd en waren het vooral rookies en back-ups die de meeste speeltijd kregen. Bij de Giants maakte vooral het nieuwe duo op de runningbackpositie, bestaande uit Andre Williams en Rashad Jennings, veel indruk.

Met name rookie Andre Williams, die vorig jaar voor Boston College een Heisman-finalist was, vermaakte zich prima tijdens zijn debuut en stond met een grote lach de pers te woord nadat hij goed was geweest voor één touchdown en gemiddeld zeven yards per carry.

Aan de andere kant was er bij Buffalo meer pessimisme en dat ging vooral over het spel van de quarterbacks. E.J. Manuel, die naar verluidt ook al weinig indruk maakte tijdens de trainingen, speelde heel ongelukkig in het eerste kwart en ook zijn back-ups (Thaddeus Lewis en Jeff Tuel) speelden niet geweldig. Jeff Marrone was na afloop dan ook duidelijk in zijn oordeel: “Dit moet veel beter als we willen winnen, en dat geldt voor al mijn quarterbacks.”

Een nieuwtje tijdens de eerste voorbereidingswedstrijd was het nemen van extra points vanaf de 15-yard line. Zowel Giants-kicker Josh Brown (tweemaal) als Dan Carpenter voor de Bills (eenmaal) waren succesvol bij het nemen van deze extra points waarmee tijdens de eerste twee weken van de voorbereiding wordt geëxperimenteerd.

Foto: Getty Images

2 Reacties
 1. Jeroen H 6 jaar ago

  15 yards? Die mist mijn oma zelfs niet.. Lol

  • Justin Kevenaar 6 jaar ago

   Toch moet dit het statistisch lastiger maken. Vanaf de 15-yard lijn is het nu een 33-yard field goal terwijl het normaal gesproken een 20-yard field goal is.

   Vanaf 20-yards schoten NFL-kickers vorig jaar 99,6% raak, bij een 33-yard field goal ligt dit percentage op 89,9% (hier gaat het om FG’s van 30 tot 39 yards).

   Uiteindelijk is het plan om de bal op de 25-yard lijn te leggen, en er dus 43-yard field goals van te maken. Dit is wat de eigenaren vorig jaar hebben besproken.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen