Giants pakken eerste wedstrijd World Series

Door

Voorafgaand aan het eerste duel in de World Series rees de vraag of de Detroit Tigers in het voordeel waren omdat ze na de sweep tegen de Yankees meer rust hadden gekregen en zo hun ideale starting rotation konden gebruiken. Of waren het juist de Giants die profijt hadden omdat ze na de zwaarbevochten zege op de St. Louis Cardinals nog in een winnende flow zaten? Op basis van de eerste wedstrijd lijkt de tweede stelling waar te zijn, want de Giants waren in eigen huis met 8-3 te sterk.

Rust roest

Uit de historie bleek al dat meer dagen rust niet altijd goed is voor de ploeg uit Detroit. In 2006, toen de Tigers voor het laatst de World Series haalden, hadden ze ook meer rustdagen dan hun tegenstander, maar uiteindelijk waren het wel de Cardinals die er met het kampioenschap vandoor gingen.

Of het in Game 1 ook echt aan de ‘roestigheid’ na de vijf dagen rust lag, is natuurlijk moeilijk te zeggen, maar feit blijft wel dat de Giants al snel een oplossing hadden gevonden voor Justin Verlander. Waar de ace van de Tigers in de rest van de postseason een ERA van minder dan één had, moest hij nu in de eerste inning al een punt toestaan aan de thuisploeg, via een homerun van Pablo Sandoval.

Kung Fu Panda

Een vroege achterstand hoeft echter niet altijd een probleem te betekenen voor Verlander, want over het algemeen is hij een pitcher die beter wordt naarmate de wedstrijd vordert. Woensdag kreeg hij hiertoe echter niet de kans en dat was voor een groot deel te danken aan Sandoval.

Kung Fu Panda gaf zijn homerun uit de eerste inning namelijk een goed vervolg door er in het restant van de wedstrijd nog twee te slaan. Hiermee komt hij in het illustere rijtje te staan van Babe Ruth, Reggie Jackson en Albert Pujols die allemaal ook ooit drie homeruns in een World Series-wedstrijd wisten te slaan.

Uiteindelijk hield Verlander het slechts vier innings vol en hierin moest hij vijf runs toestaan waardoor zijn ERA in de World Series nu 11.25 is. Zijn opponent Barry Zito deed het een stuk beter, met ruim vijf innings op de heuvel waarin hij slechts één punt hoefde toe te staan.

De volgende wedstrijd in de World Series staat donderdag 02.00 Nederlandse tijd op het programma. Voor de Giants zal dan Madison Bumgarner de startende pitcher zijn en hij neemt het op tegen Doug Fister die voor de Tigers op de heuvel zal staan.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen