Giants’ negatieve reeks ten einde

Door

Minnesota Vikings v New York Giants

Na zes verliespartijen op rij hebben de New York Giants eindelijk de eerste winst van het seizoen binnen. In het eigen New Meadowlands stadion kreeg het publiek een slechte wedstrijd voorgeschoteld maar werden de Minnesota Vikings wel op slechts één score gehouden, 23-7. Voor het bezoekende team debuteerde quarterback Josh Freeman, die eerder dit seizoen aan de kant werd gezet door de Tampa Bay Buccaneers. Het was goed te zien dat Freeman al een poos niet had gespeeld, hij gooide geen enkele touchdown maar wel een interceptie. Ook kwam het povere optreden van de kersverse Vikings QB het belangrijkste aanvallende wapen, running back Adrian Peterson, niet ten goede. De league MVP van vorig seizoen kwam in New Jersey niet verder dan 28 yards uit acht pogingen. Minnesota’s touchdown kwam dan ook niet van de offense, Marcus Sherels liep tegen het einde van het eerste kwart een punt 86 yards terug voor een zespunter en bracht de Vikings daar zelfs mee aan de leiding.

Interceptions
Eli Manning antwoordde door in de volgende drive het veld over te steken en zijn opmars te bekronen met een touchdown pass naar Rueben Randle. Peyton Hillis was met een korte rush in het derde bedrijf verantwoordelijk voor de andere touchdown van de Giants. Misschien wel net zo belangrijk als de winst is het feit dat Eli Manning voor het eerst dit seizoen geen intercepties gooide. Manning was vanavond een stuk zuiniger op de bal dan in de voorgaande zes wedstrijden, waarin hij maar liefst vijftien intercepties gooide, het meest in de league. Uiteindelijk gooide Manning 200 yards en een TD en kwamen 23 van zijn 39 pogingen aan. Aan de andere kant completeerde Freeman slechts 20 van zijn 53 pogingen en gooide hij één interceptie en geen touchdowns. De Giants komen nu op 1-6, de Vikings zakken verder af naar 1-5.

Verliezers
De grootste verliezers van de avond waren overigens niet de Vikings, maar het publiek. De Monday Night Crew van ESPN had geen goed woord over voor het vertoonde spel van beide ploegen. Commentator Mike Tirico zei tijdens de wedstrijd al: “This is a terrible quarter of football. Both of these teams are just bad.“, maar na de wedstrijd bij SportsCenter ging ESPN nog een stapje verder: “Let’s be honest. You just spent three hours of your life watching that, and you can’t get it back.” Aan de andere kant hebben we wel onderstaand beeld overgehouden aan de wedstrijd. Blijkbaar is het zelfs voor de eigen staf verbazingwekkend dat de Giants scoren.

IrMjPVs

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen