Giants naar NLCS na ongekende comeback

Door

San Francisco Giants hebben zich geplaatst voor de National League Championship Series (NLCS). In het vijfde en laatste duel van de eerste ronde in de play-offs versloegen zij de Cincinnati Reds met 6-4.

Dat de Giants door zijn, is een klein wonder. De winnaar van de World Series in 2010 verloor de eerste twee wedstrijden; in eigen huis nog wel. De Reds leken af te stevenen op een gemakkelijke series, maar konden het in hun eigen Great American Ball Park niet afmaken.

Grand Slam Buster Posey

In de seriesbeslisser duurde het lang voordat er runs op het scorebord kwamen. Starters Matt Cain (Giants) en Mat Latos (Reds) hielden tot halverwege de ontmoeting de nul. Beide pitchers kregen wel met de nodige honklopers te maken. In de vijfde inning opende Brandon Crawford het bal. Op zijn triple kwam Gregor Blanco thuis. Even later scoorde Crawford 2-0. MVP-kandidaat Buster Posey gooide de wedstrijd in dezelfde inning op slot. De catcher was goed voor een grand slam homerun: 6-0.

Deze klap was teveel voor de ploeg van manager Dusty Baker. Zijn Reds maakten nog wel vier runs, maar lieten uiteindelijk teveel mensen achter op de honken. Zo ook in de negende, waarin de thuisclub nog dreigend werd. Ryan Ludwick noteerde z’n tweede RBI door Zack Cozart naar de thuisplaat te slaan. Drie innings eerder sloeg Ludwick de bal de tribunes in. Maar opnieuw beet Cincinnati niet door.

De Giants nemen het in de divisie eindstrijd op tegen de Washington Nationals of regerend kampioen St. Louis Cardinals. Een vijfde duel moet daar vanavond de beslissing brengen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen