Giants’ Matt Duffy mengt zich in NL Rookie of the Year race

Door

CM3ebz0WwAA5xDn

Het gevecht om de National League Rookie of the Year Award ging dit seizoen lang tussen Joc Pederson van de Los Angeles Dodgers en Kris Bryant van de Chicago Cubs. Nu Pederson geen deuk meer slaat in een pakje boter, meldt zich een nieuwe kandidaat op het strijdtoneel: de 24-jarige Matt Duffy van de San Fransico Giants.

The Duffman leidt alle rookies dit seizoen met een 4.3 Wins Above Recplacement (WAR). De derde honkman heeft een .309/.346/.459 slashline met 10 homeruns, 59 RBI’s en een 124 OPS+ (aangepast aan ballpark, 100 is gemiddeld).

Bryant, in 2012 nog spelend voor Team USA op de Haarlemse Honkbalweek, heeft aanvallend een streepje voor op zijn uitdager, maar Duffy beschikt ook over de nodige power en is een betere verdediger dan Bryant op het derde honk.

Wie heeft het in San Francisco nog over Pablo Sandoval? Kung Fu Panda was het boegbeeld voor de Giants op het derde honk en veroverde in 2010, 2012 en 2014 de World Series. In de voorbereiding werd de te dure Sandoval verhandeld aan de Boston Red Sox, een goede zet van general manager Brian Sabean.

De 29-jarige Sandoval produceert dit seizoen teleurstellende cijfers in Boston, terwijl Duffy schittert in de Bay Area voor ruim 16 miljoen dollar minder aan salaris.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen