Giants koploper NFC East na zege op Cowboys

Door

ELI-MANNING1De New York “football” Giants zijn door een thuisoverwinning op divisierivaal Dallas Cowboys opgeklommen naar de eerste plek in de NFC East (4-3). Het team van quarterback Eli Manning is daarmee ook het enige team in de divisie dat momenteel een winning record heeft. Later vannacht speelt No. 2 Philadelphia Eagles (3-3) nog Sunday Night Football tegen de Carolina Panthers.

Intercepties
De wedstrijd in New York was zoals zo vaak onderling in de NFC East spannend. Dat Dallas uiteindelijk aan het kortste eind trok hadden ze echter wel aan zichzelf te danken. Back-up quarterback Matt Cassel gooide namelijk slechts één touchdown en drie intercepties, waarvan twee werden onderschept door de ervaren cornerback Dominique Rodgers-Cromartie. Tijdens het derde kwart rende de voormalig eerste ronde keuze op de draft van 2008 de interceptie terug voor liefst 58 yards en een zespunter. De Giants bleken sowieso veelzijdig in hun scores. Wide receiver en punt returner Dwayne Harris gooide in het laatste kwart de wedstrijd op slot met een 100-yard kickoff return.

Tijd voor Romo
Zoals gezegd gingen de Cowboys vooral onderuit door de intercepties van QB Cassel, die overigens ook best een aantal ballen goed zag aankomen in de handen van een teamgenoot (17/27 voor 227 yards). Zo gooide hij (te laat) tijdens het vierde kwart een 25-yard touchdown pass op tweedejaars receiver Devin Street. Uitblinker bij Dallas was echter running back Darren McFadden die 152 yards en één touchdown noteerde. Het seizoen van de Cowboys lijkt nu toch wel een beetje voorbij. Met een 2-4 record zal niemand blij zijn. Wellicht dat een snelle terugkeer van Tony Romo en de komende twee thuiswedstrijden tegen Seattle en divisiegenoot Philadelphia nog voor een ommekeer kunnen zorgen. De Giants reizen de komende twee weken het land door via New Orleans en Tampa Bay.

Los Angeles Chargers
Waar de San Diego Chargers met hun hoofd waren? Wellicht in Los Angeles, maar niet in San Diego. Afgelopen vrijdag werd bekend dat de franchise druk bezig is met het invullen van de benodigde formulieren die uiteindelijk een verhuizing van San Diego naar Los Angeles moeten bewerkstelligen. Na het reguliere seizoen, in januari 2016, zal de franchise officieel toestemming aan de NFL vragen. De verhuizing is niet zo vreemd. Zo’n 25 procent van de seizoenkaarthouders van de Chargers woont in en rond Los Angeles. Tussen de beide steden ligt ‘slechts’ 200 kilometer.

Cooper
Hoe dan ook, de Raiders konden vrijuit spelen in de eerste twee kwarten die een eclatante 30-6 ruststand tot gevolg hadden. Oakland kwam zelfs met 37-6 voor, maar volkomen onverwacht maakten de Chargers nog even 23 punten in het laatste kwart. Laat je echter niet bedriegen door de einduitslag; San Diego speelde het overgrote deel van de wedstrijd zeer zwak. Raiders’ QB Derek Carr mocht vrij ongehinderd 289 yards en drie touchdowns gooien. Rookie receiver Amari Cooper had een groot aandeel met 133 yards en één touchdown, een 52-yarder. Mede door het sterke slot gooide Chargers’ QB Philip Rivers uiteindelijk nog 336 yards (38/58) en drie touchdowns, maar de opgelopen achterstand was niet meer in te halen. In de AFC West gaan de Denver Broncos fluitend aan de leiding (6-0) en staat Oakland nu tweede met een 3-3 record. Volgende week komen de New York Jets op bezoek in het Coliseum en de Chargers reizen af naar Baltimore.

Foto: rantsports

Ook leuk om te lezen