Giants GM over Cousins: ‘We vergeten niet snel’

Door

Brian Sabean, General Manager van de San Francisco Giants, zal komende week op het matje moeten verschijnen bij Joe Torre, die zich bij de MLB belast met tuchtzaken. Sabean deed, tijdens zijn wekelijkse radio-uurtje, wat – op zijn zachtst gezegd – minder vleiende uitspraken over Scott Cousins, die vorige week (onder meer) de enkel brak van Giants-catcher Buster Postey. ,,We hebben hier een heel lang geheugen.”

Cousins en Posey botsten afgelopen weekend tijdens het duel tussen de Giants en de Florida Marlins op elkaar, nadat de eerste probeerde de thuisplaat te bereiken.  Menigeen meende dat Cousins met opzet op Posey inbeukte, waar hij in principe ook naar home had kunnen glijden.

Sabean won er donderdag geen doekjes om. ,,Als we nooit meer iets van Cousins horen, als hij nooit meer een dag in de Big Leagues zou spelen, zullen wij daar niet rouwig om zijn”, aldus de General Manager. ,,Hij koos ervoor de held uit te hangen. Nou, laat dit dan zijn moment van beroemdheid zijn, want beter wordt ‘t niet. We hebben hier een lang geheugen.”

De MLB was not amused over de uitlatingen van Sebean. Pittige uitspraken zijn tot daar aan toe, maar verkapte bedreigingen worden door de league niet gepikt, zeker als als ze ook nog eens worden geuit door het management.

Cousins toonde zich schuldbewust over zijn actie (,,Dit heb ik natuurlijk nooit gewild”), en zijn zaakwaarnemer Matt Sosnick liet tegenover de San Francisco Chronicle nog maar eens weten dat er absoluut geen opzet in het spel was.

,,Uitspraken die impliceren dat het een bewuste actie van Cousins was om Posey te blesseren, zijn absoluut onwaar”, aldus Sosnick. ,,Die mensen zijn slecht geinformeerd. Je kunt op basis van een herhaling nu eenmaal niet vaststellen of hij daadwerkelijk naar de plaat had kunnen glijden. Dat is onmogelijk.”

Foto: mercurynews.com

Ook leuk om te lezen