Giants-eigenaar Mara kan juryplicht niet ontlopen

Door

De eigenaar van de New York Giants, John Mara, probeerde een plaats in de jury van een rechtszaak te ontlopen maar faalde daarin. Mara zei dat hij het naar aanloop van de NFL Draft en als onderhandelaar voor de teameigenaars tijdens de NFL Lockout te druk had om als jurylid te fungeren.

In Amerika kan elke burger opgeroepen worden om plaats te nemen in jury. Voor zakenmensen zoals Mara kan het wel eens problemen opleveren wat betreft tijd, maar vaak moeten ook zij hun burgerplicht dienen.

,,Mijn enige probleem, edelachtbare, is de derde week van het proces. We naderen dan de NFL Draft en ik moet echt op mijn werkplaats zijn,” verklaarde de eigenaar. ,,Dat is mijn enige probleem. Mocht het maar voor twee weken zijn, dan was het OK. Maar die derde week is problematisch voor mij.”

De rechter kon zich niet vinden in de de redenen van Mara. Volgens Rakoff is de derde week toch kort vanwege de religieuze feestdagen die erin vallen. Op dat moment probeerde Mara nog de rechter ervan te overtuitgen dat de huidige lockout in de NFL ook een probleem was, maar ook hier kreeg hij geen gehoor in.

Foto: www.giantsfootballblog.com

Ook leuk om te lezen