Giants dwingen weer beslissend duel af

Door

Net als in de NLDS hebben de San Francisco Giants in de NLCS na een achterstand van twee overwinningen toch weer een beslissend duel afgedwongen.

De ploeg van manager Bruce Bochy was zondag in eigen huis in Game 6 met 6-1 te sterk voor de St. Louis Cardinals, waardoor beide teams zich nu op mogen maken voor een allesbeslissende zevende wedstrijd.

Vogelsong weer dominant

De thuisploeg liet er zondag geen gras over groeien. Na twee innings stonden de Giants al met 5-0 voor en dat was voor Ryan Vogelsong meer dan voldoende om zijn tweede overwinning in de serie te boeken. De startende werper stond zeven innings op de heuvel, waarin hij slechts één run hoefde toe te staan. Daarnaast was hij goed voor negen strikeouts en kreeg hij maar vier honkslagen tegen.

Ook de Giants’ bullpen weet zich goed van zijn taak. In de resterende twee innings kwamen nog drie relievers in actie die gezamenlijk slechts één honkslag tegen kregen en de Cardinals dus geen kans meer gaven om terug te komen in de wedstrijd.

Game 7

Het zevende duel in deze serie staat voor vannacht om 02.00 Nederlandse tijd gepland. Net als in de beslissende wedstrijd in de NLDS is ace Matt Cain de startende werper voor de Giants, terwijl Kyle Lohse zal proberen om de Cardinals naar de World Series te leiden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen