Giancarlo Stanton vier tot zes weken aan de kant

Door

GiancarloStanton

Giancarlo Stanton kan vier tot zes weken niet in actie komen voor de Miami Marlins. De sterspeler heeft een botje in zijn linkerhand gebroken. Stanton liep de blessure afgelopen nacht op in de wedstrijd tegen de Los Angeles Dodgers (7-1 verlies).

De blessure van Stanton is een flinke tegenvaller voor de Marlins. De ploeg uit Miami staat er al niet goed voor in de National League en door de blessure van de sterspeler lijkt de kans op een play-offplek alleen nog maar minder te worden. De Marlins staan op dit moment op een vierde plaats in de National League East. Het gat met de nummer één, de Washington Nationals, bedraagt 11,5 wedstrijd. Van de laatste tien wedstrijden verloor de club er acht.

Ook voor de speler zelf is het een flinke tegenslag. Stanton is namelijk bezig aan een ijzersterk seizoen. De outfielder staat bovenaan als het gaat om homeruns (27) en binnengeslagen punten (67).

Deze maand had Stanton een slaggemiddelde van .344 met twaalf homeruns en 23 RBI. Daarentegen noteerde de 25-jarige speler dit seizoen al 95 keer drie slag. Daarmee staat hij op de tweede plaats in de Major League. Alleen Chris Carter van de Houston Astros heeft meer strikeouts, namelijk 101.

Volgens de eerste berichten is Stanton ongeveer vier tot zes weken uitgeschakeld. Een operatie lijkt daarnaast noodzakelijk.

“You lose your bat in the middle of the order that is leading baseball in RBIs. So now it’s upon us to pick it up. We can’t feel sorry for ourselves. Injuries, unfortunately, are part of the game. We have to step it up. It’d be easy if you want to toss in the towel right now, or we’re going to find out what kind of fighters that we have, and how we step up”, aldus Dan Jennings, de coach van de Marlins.

Door de blessure komt hij dit jaar zeker niet in actie bij de All-Star Game of de Home Run Derby. Deze twee evenementen vinden in de tweede week van juli plaats.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen