Georgia wint nipt van LSU in boeiend duel

Door

LSU v GeorgiaHet is nog maar kort geleden dat alles in de SEC om de defense leek te draaien. De uitslag van [6] LSU tegen [9] Georgia maakt al gelijk duidelijk dat ook de liefhebbers van aanvallend college football tegenwoordig aan hun trekken komen in de SEC. Georgia versloeg LSU in een voortdurend spannende wedstrijd met 44-41.

Beide teams zijn jaarlijks hofleveranciers in de NFL-draft en dat was te merken. Het was een wedstrijd op een bijzonder hoog kwalitatief niveau. Het zou zomaar kunnen dat niet minder dan twintig spelers die deze wedstrijd op het veld stonden binnen een paar jaar in de NFL te zien zijn.

De twee quarterbacks lijken in ieder geval beiden onderweg naar de NFL. Georgia’s Aaron Murray was goed voor bijna 300 yards en vier touchdowns tegen één interceptie. Zach Mettenberger was zelfs meer dan uitstekend namens de LSU Figthing Tigers. Met 372 passing yards en drie touchdowns speelde hij letterlijk de wedstrijd van zijn leven, waarbij met name zijn precisie opviel. De passing game viel dan ook uit in het voordeel van LSU.

De aanval over de grond was echter in het voordeel van de Georgia Bulldogs. Opvallend, want de uiterst gevaarlijke Todd Gurley viel al vroeg uit met een enkelblessure. Keith Marshall wist dit gemis uitstekend op te vangen met bijna 100 yards terreinwinst over de grond.

Ondanks de enorme score zat het verschil echter niet in de aanval, maar uiteindelijk toch in de verdediging. Waar het de verdediging van LSU maar niet lukte om quarterback Murray onder druk te zetten was dit aan de andere kant wel het geval. De indrukwekkende defensive line van de Bulldogs zaten Mettenberger voortdurend op de huid, met vier sacks als resultaat. Een mooi voorbeeld dat hoeveel fantastische individuele acties er ook te zien zijn, uiteindelijk de basis van het football op de line of scrimmage het verschil maakt.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen