‘Geheime’ meeting Nets-Howard krijgt een staartje

Door

Na de gehele soap rond de wel/niet/wel/niet trade van Chris Paul van de New Orleans Hornets naar de Los Angeles Lakers, lekte er vrijdagavond nog een pikant verhaal uit.

Dwight Howard zou donderdagavond om de tafel hebben gezeten met de New Jersey Nets. In een gesprek met de Russische eigenaar Mikhail Prokhorov en GM Billy King zou er gesproken zijn over een mogelijke trade van ‘Superman’ naar Newark. De center zou daar wel oren naar hebben, maar beide partijen waren één klein detail vergeten: niemand had de Magic ingelicht over dit gesprek.

Dat is dus tegen de regels van de NBA, om precies te zien de ‘tampering rule’ en kan nu nare gevolgen hebben voor de Nets. Als de Magic hier een zaak van maakt en dit aankaart bij de NBA, zullen de heren Prokhorov en King er op aan worden gesproken.

Komt de mogelijke overgang van Howard naar de Nets ook in gevaar? Die kans bestaat wel degelijk. De NBA zal de organisatie uit New Jersey hoogstwaarschijnlijk berispen of in het ergste geval een geldboete opleggen. Andere mogelijke straffen zijn het schorsen van de betrokkenen personen en/of het inhouden van draft picks.

Is de kans dan aanwezig dat ‘D12’ in Orlando blijft? Die kans kan alleen serieus genomen worden wanneer de Magic zich dusdanig weten te versterken dat meneer Howard door ook brood in ziet. Zeker is wel dat de ‘Defensive Player of the Year’ van de afgelopen drie jaar het nu tijd vindt om te gaan oogsten.

Zijn enige prijs die hij met de Magic wist te pakken was in 2009, toen hij met de Magic de conference titel wist te pakken. In de NBA Finals werd er vervolgens met 4-1 kansloos verloren van de Los Angeles Lakers.

Goed, terug naar het overtreden van de ‘tampering rule’. Volgens Chris Broussard, NBA-watcher van ESPN, stond Howard op het punt om zijn Magic te vragen voor een trade naar de Nets. Dat was voordat dit allemaal uitlekte.

Howard zelf ontkende alles echter zelf. ,,Ik heb donderdag niet met de Nets gesproken. Mijn enige doel op dit moment is om gewoon netjes de voorbereiding te starten bij de Magic.”

Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Foto: Keith Allison

Ook leuk om te lezen