Geen toekomst meer voor ‘TO’ bij de Bengals

Door

De Cincinnati Bengals verwachten niet dat ze receiver Terrell Owens na dit seizoen opnieuw een contract zullen aanbieden. Dit meldde een goed ingevoerde bron tegenover ESPN dinsdag. Twee weken geleden beschadigde de 37-jarige Owens het kraakbeen in zijn linker knie, maar bleef toch doorspelen. Afgelopen zondag, in de overwinning 19-17 tegen de Cleveland Browns, moest hij alsnog het veld geblesseerd verlaten. Maandag ging hij onder het mes waardoor het seizoen voor hem hier eindigt.

‘TO’ tekende aan het begin van dit seizoen éénjarig contract bij de Bengals ter waarde van twee miljoen dollar. De Bengals waren een van de weinigen die in hem geïnteresseerd waren, maar Owens bewees dat hij nog steeds waardevol is met 72 catches die goed waren voor 983 yards en 9 touchdowns. Deze resultaten brachten hem voor de wedstrijd tegen Cleveland in de top 6 van receivers van de NFL dit seizoen.

De 37-jarige Owens, wie zes keer geselecteerd werd voor de Pro Bowl, spuwde twee weken geleden nog hevige kritiek richting de coaches en leiding van het team uit Cincinnati. Het is niet onwaarschijnlijk dat de deze woorden ook meespelen in de beslissing om hem geen nieuw contract meer aan te bieden.

De wide receiver geeft zelf aan hopelijk nog twee of drie jaar te kunnen spelen. Afgelopen maandag vloog hij naar Birmingham (Alabama) waar hij onderzocht en geopereerd werd. Op Twitter bedankte hij iedereen voor hun steun en gebeden. In die twee gaf hij tevens aan dat hij terug zal keren op het veld.

Ondanks de goede resultaten voor Owens persoonlijk, presteren de Bengals ondermaats en dit seizoen is dan ook een van de slechtste seizoenen in de historie van de club. Voor de overwinning op Cleveland van afgelopen zondag hadden de Bengals tien wedstrijden achter elkaar verloren, wat nog nooit eerder is voorgekomen bij de club. De laatste wedstrijden van het seizoen zullen gespeeld worden tegen San Diego (8-6) en Baltimore (10-4).

Ook leuk om te lezen