Geen rookie symposium in 2011

Door

De NFL heeft het rookie symposium van volgende maand afgezegd. Het is meteen ook het eerste evenement dat officieel niet kan doorgaan door de lockout.

Greg Aiello, woordvoerder van de liga, zei dat de beslissing viel door de werkstop en de logistieke uitdaging rond het symposium. ,,Het symposium is een groot en complex evenement met veel professionals en anderen,’ zei Aiello. ,,Om eerlijk te zijn, met al het gedoe rond de lockout heeft het niet veel zin dit door te laten gaan.”

Op het symposium, dat normaal zou starten op 26 juni in Canton, Ohio, zijn er lezingen voor rookies over geldzaken en de loop van het leven. Ze kunnen er ook huidige en voormalige NFL-spelers ontmoeten.

De teams en hun rookies hebben elkaar nog niet mogen spreken sinds de lockout terug in gang werd gezet. ,,Uiteraard ben ik ontgoocheld. Ik denk dat het symposium een waardevolle les is en een goede manier om relaties te leggen,” zei spelersmakelaar David Canter. ,,Het uitstellen van het symposium is een teken van labiliteit van de eigenaren om een deal te sluiten. Het is spijtig en ik vind het jammer dat iedereen hier in mee getrokken wordt.”

Makelaar Ben Dogra, die samen met Tom Condon vijf spelers uit de eerste ronde vertegenwoordigd, had nooit verwacht dat het evenement door zou gaan. ,,De waarheid is, hoe kan je een evenement uitstellen dat eigenlijk niet zou mogen doorgaan. De NFL is gesloten. Dus, een rookie symposium houden zou geen steek houden.”

Foto: media.cleveland.com

 

Ook leuk om te lezen