Roger Bernadina terug naar de Minors?

Door

Cincinnati Reds v Arizona Diamondbacks

Roger Bernadina is niet langer onderdeel van de 40 man roster van de Cincinnati Reds. De Nederlander maakt een tegenvallend seizoen door bij de Reds, het team waar hij sinds januari speelt. Een trip naar de minor leagues is het waarschijnlijke gevolg van de beslissing.

De outfielder maakt tot nu toe weinig indruk bij de Reds. Bernadina heeft dit seizoen slechts een slaggemiddelde van .153 met 5 rbi’s. Het is voor Bernadina de tweede keer dat hij de mededeling krijgt dat hij niet langer bij de 40-man roster zit. Op 3 mei gaat hij terug naar triple A, maar keert twee dagen weer terug op hoogste niveau. De reden is een blessure bij outfielder Jay Bruce.

Roger Bernadina is bezig aan zijn achtste seizoen in de Major League. Zijn eerste zes seizoenen speelt de outfielder bij de Washington Nationals. De speler krijgt daar zelfs de bijnaam ‘The Shark’. Zijn beste seizoen speelt hij in 2010. Hij komt tot 134 wedstrijden en slaat elf homeruns. Zijn vertrek in 2013 uit Washington is opmerkelijk. Hij wordt in september ontslagen nadat de Nationals een nieuwe outfielder aantrekken.

Lang hoeft The Shark niet te wachten op een nieuw team. De Phillies geven hem een contract en de outfielder maakt het seizoen af in Philadelphia. Helaas is het niet genoeg om een contract te krijgen in Philadelphia. De outfielder begint het kalenderjaar 2014 als free agent. Eind januari krijgt hij een contract bij de Cincinnati Reds met een uitnodiging voor spring training.

Helaas maakt de 30-jarige outfielder te weinig indruk om een startende positie te veroveren. Zijn tijd blijft beperkt tot invalbeurten. Ook daar kan Bernadina niet genoeg imponeren. Het is nu afwachten wat de Reds besluiten. Een ander team kan hem oppikken. Als dat niet gebeurt gaat de speler waarschijnlijk terug naar de minor leagues. Door zijn acht jaar in de Majors moeten de Reds Bernadina doorbetalen tot het einde van het seizoen als ze hem ontslaan. Een trip naar Triple-A is daarom het meest logische.

Laten we hopen dat ‘The Shark’ zijn kunsten nog vaker op deze manier in de MLB mag vertonen:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen