Geen LA Kings, maar Metallurg Novokuznetsk uit

Door

Hoewel het seizoen in de NHL officieel komende donderdag hoort te beginnen, zullen de ijshockeyhallen in de verschillende Amerikaanse steden dankzij de lockout nog wel even dicht blijven. Voor enkele NHL-sterren is de lockout aanleiding om de NHL te verruilen voor bijvoorbeeld de Kontinental Hockey League (KHL) in Rusland. Vandaar dat wij vandaag geen verslag brengen uit Pittsburgh, Los Angeles, New York of Detroit, maar uit… Novokuznetsk.

Daar was afgelopen zaterdag de hockeyhal voor het eerst in vijf seizoenen volledig uitverkocht. Tegenstander van thuisploeg Metallurg Novokuznetsk  was namelijk Metallurg Magnitogorsk, met NHL-sterren Evgeni Malkin (Pinguins), Sergei Gonchar (Senators) en Nikolai Kulemin (Maple Leafs) in de gelederen. De thuisploeg heeft een salarisbegroting die tien keer kleiner is dan die van Magnitogorsk en kan zich het vastleggen van NHL-spelers niet veroorloven. Voor het publiek uit de Siberische mijnwerkersstad Novokuznetsk was dit dus een uitgelezen mogelijkheid om enkele grootheden uit de NHL aan het werk te zien.

Die grootheden gaven echter niet thuis. De ploeg van Malkin, Gonchar en Kulemin kwam nog wel op 0-1, maar tot groot genoegen van het uitzinnige thuispubliek won het kleine Metallurg Novokuznetsk uiteindelijk met 4-1. De NHL-sterren hebben 3500 vliegkilometers om te bedenken wat ze maandag tegen Amur Khabarovsk beter gaan doen. Daarna vliegen ze nog weer 5000 kilometer terug naar hun tijdelijke thuisstad Magnitogorsk. Genoeg airmiles te sparen dus tijdens de lockout.

Ook leuk om te lezen