Geen buitenland, dan volleybalzand voor Budinger

Door

Steeds meer spelers verkiezen een buitenlands avontuur boven het wachten op een succesvolle afronding van de cao-onderhandelingen. Meest recente voorbeeld is Leandro Barbosa. De Raptor gaat spelen voor Flamengo in zijn thuisland Brazilië. Dat er ook andere opties zijn, bewijst Chase Budinger.

Voor de 23-jarige small forward van de Houston Rockets even geen basketbalcourt. Tijdens deze lockout verruilt hij tijdelijk de basketbal voor de volleybal. Zo doet hij dit weekeinde mee aan de Corona Light Wide Open beach volleybal tournament op Hermosa Beach in Californië. Zijn teammaat is professional Dane Jensen.

,,Volleybal is altijd al een passie van mij geweest. Het voelt goed om weer terug te zijn op het strand en om lekker te trainen. Ik verheug me erg op deze mogelijkheid weer eens te volleyballen. Ik ben erg benieuwd of ik mee kan komen in dit veld van enkel topspelers”, is het commentaar van de 2.01 meter lange basketballer.

Voor Budinger is de overstap naar deze andere sport voor lange mannen niet vreemd.  Indertijd heeft hij moeten kiezen. Uiteindelijk werd het basketbal en begon in 2009 zijn avontuur in de NBA toen hij de 44ste draftpick was. Maar in zijn tienertijd gold hij als groot volleybaltalent. In 2006, toen hij speelde voor Las Costa Canyon High School vlakbij San Diego, ontving hij de National Player of the Year award.

Wellicht dat de 23-jarige vaker te vinden is op de stranden, maar het is niet zijn bedoeling om gedurende de lockout zijn boterham te verdienen met beach volleybal. Hij is immers basketballer en als de mogelijkheid zich aandient om ‘overseas’ te spelen, dan grijpt hij die kans met beide grote handen aan. Zelf denkt de Rocket aan Spanje of Rusland.

En als er geen aanbod komt, zijn zaakwaarnemer is wel op zoek naar een buitenlandse club, dan zal de small forward zijn sprongkracht wel veel vaker laten zien op de Amerikaanse stranden.

Foto: cdn3.sbnation.com

Ook leuk om te lezen