Gedroomde apotheose tussen Hawks en Wings

Door

Chicago Blackhawks v Detroit Red Wings - Game Six

Een verrassende upset in de 2013 Stanley Cup Play-offs leek lang in de maak, maar de Detroit Red Wings hebben hun 3-1 voorsprong in de serie aller series alsnog uit handen gegeven. De Chicago Blackhawks wisten gisteravond dankzij een 4-3 overwinning in Detroit opnieuw eliminatie te voorkomen, waardoor de gedroomde Game 7 waarheid wordt.

Afgelopen week werd in het Sport Amerika Magazine al uitgebreid belicht waarom deze serie zo bijzonder is. Niemand speelde vaker tegen elkaar dan Chicago en Detroit en uitgerekend deze rivaliteit wordt geslachtofferd in de nieuwe indeling van de conferences. Detroit verhuist naar het oosten, terwijl Chicago in het westen blijft. In de praktijk betekent dit dat de rivaliteit afzwakt tot twee duels per jaar, tenzij beide ploegen de komende jaren tegelijk de finale om de Cup halen.

Game 7 in Chicago is daardoor de gedroomde apotheose. Het wordt de spannende bekroning van misschien wel de laatste keer dat we kunnen genieten van deze ultieme play-offserie. Even leek het erop dat Detroit er vroegtijdig een einde aan zou maken, toen de Red Wings met een 2-1 voorsprong aan de derde periode begonnen. Tien minuten later stond het echter 4-2 voor Chicago, na onder meer een onkarakteristieke dekkingsfout op Michal Handzus, die de hoek van zijn gelijkmaker voor het uitkiezen had.

Doelpunten van Bickell en Frolik trokken de wedstrijd voor de Blackhawks definitief over de streep, al leverde een wanhoopsoffensief van de Wings en bijpassende aansluitingstreffer van Damien Brunner nog wel enkele hachelijke momenten op. De alles beslissende zevende wedstrijd wordt in de nacht van woensdag op donderdag gespeeld om 2.00 Nederlandse tijd. Vanavond spelen de Los Angeles Kings en San Jose Sharks (3.00 onze tijd) hun laatste duel.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen