Gay en DeRozan nemen Raptors bij de hand

Door

1recap1 Crawford en CP3 helpen Clippers langs Knicks

Denver Nuggets @ Toronto Raptors 108-109

De Raptors gaan lekker sinds de komst van Rudy Gay. En Rudy Gay gaat lekker sinds hij bij Toronto speelt. Daar zou men kunnen spreken van een win-win situatie. De Raptors kregen de Nuggets op bezoek, die de wedstrijd daarvoor in drie overtimes verloren van de Celtics en zodoende hun winstreak van negen wedstrijden zagen eindigen. Misschien zat die wedstrijd ze nog in de benen, want de Raptors leken in de laatste paar minuten net iets scherper dan de Nuggets. Na de belangrijke rake basket van Gay stonden er namelijk nog 4.8 seconden op de klok en dus ruim voldoende voor Denver om een goed schot af te leveren. Maar de goede en fanatieke verdediging van Toronto zorgde ervoor dat Ty Lawson van Denver uiteindelijk een moeilijk en geforceerd schot moest nemen.

Wederom kwam het winnende schot dus van Gay. Vorige week nog schoot hij zijn team naar de overwinning in een dolle slotfase in en tegen Indiana. Nu in eigen huis schoot hij van min of meer dezelfde positie de Raptors wederom naar dat cruciale puntje voorsprong. Gay eindigde de wedstrijd met 17 punten. Topscorer bij de Raptors werd DeMar DeRozan met 22 punten. Twee van die 22 waren een gruwelijk harde dunk op Mozgov. Daarnaast pakte DeRozan ook nog eens 8 rebounds. Bij Denver probeerde vooral Lawson nog iets te veranderen aan de uitkomst van de wedstrijd. Hij was goed voor 29 punten en 9 assist.

Portland Trailblazers @ Miami Heat 104-117

LeBron komt maar weer eens met een bijzonder record. In de 1000e overwinning van de Miami Heat in het reguliere seizoen, scoorde James voor de zesde wedstrijd op rij dertig of meer punten met een schotpercentage van minstens 60%. Daarmee is hij de eerste speler ooit die dat zoveel wedstrijden op rij volhoudt. Daarnaast wint Miami dus ook nog eens van een goed spelend Portland. Lang was de wedstrijd spannend en in evenwicht, maar tegen het eind van het vierde kwart stonden de grote drie van Miami op en namen afstand. James eindigde met 30 punten, 6 rebounds en 9 assists, zijn maatje Wade met 24, 9 en 7. Statistische uitblinker bij de Heat was dit keer Chris Bosh. Hij had met 32 punten en 11 rebounds een flinke double-double te pakken. Aan de andere kant werd rookie Damian Lillard met 33 punten topscorer van een wedstrijd die, net als bovenstaande, bomvol spectaculaire highlights zat.

Sacramento Kings @ Memphis Grizzlies 101-108

Battle of the big men in Memphis gisterenavond. Marc Gasol en de Grizzlies kregen bezoek van DeMarcus Cousins en zijn Sacramento Kings. Beide heren dreven elkaar tot het uiterste en Gasol kwam als winnaar uit het duel. Zowel zijn team als persoonlijk wist hij te winnen van Cousins en de Kings. De lange Spanjaard was goed voor 24 punten en 12 rebounds. Cousins zat hem wel op z’n hielen met 23 punten en zeven rebounds. Gasol deed het natuurlijk niet alleen en werd voornamelijk geholpen door Mike Conley met 22 punten en Tony Allen met 19 punten. Bij Sacramento gooide Evans er ook nog 20 punten in, maar het bleek allemaal dus niet genoeg.

Oklahoma City Thunder @ Utah Jazz 94-109

Als je de eindstand zo zou zien, zou je denken dat OKC een off-night had en dat dat een keer kan gebeuren. Niets is minder waar. De Thunder speelde op zich prima, alleen de Jazz speelde nog beter. Zes Utah Jazz spelers scoorde in dubbele cijfers en dat uitgebalanceerde teamspel zorgde ervoor dat Utah de overwinning verdiende. Van die zes gooide Al Jefferson de meeste punten erin met 23. Westbrook en Durant speelden beide een prima wedstrijd. Durant was zelfs goed voor 33 punten. Daarom misschien ook wel dat hij tegen het einde van de wedstrijd gefrustreerd raakte en tegen zowel een opzettelijke als een technische fout aanliep. Zo kennen we gentleman Durant toch niet echt.

Phoenix Suns @ Los Angeles Lakers 85-91

De Lakers maakten het tegen het einde van het derde kwart nog onnodig spannend en lieten na een 18-2 tussensprint van de Suns datzelfde team zelfs een voorsprong nemen. In het vierde kwart konden ze de achterstand weer ombuigen en uiteindelijk de wedstrijd toch naar zich toetrekken. Opvallende statistiek bij de Lakers, die in totaal maar met acht mensen speelden, waren de vier punten van Kobe. Daarnaast had meneer wel negen assists en LA won de wedstrijd dus zal niemand malen om die vier puntjes, zelfs Kobe zelf niet. Dwight Howard speelde met 19 punten en 18 rebounds een puike wedstrijd.

Houston Rockets @ Golden State Warriors 116-107

Geen recordaantal driepunters dit keer voor de Rockets. Wel weer een lekkere overwinning op Golden State. En aan die overwinning droeg bijna iedereen wel zijn steentje bij. Alle starters en twee van de vier bankspelers scoorden in dubbele cijfers. James Harden had met 27 punten en zeven rebounds een sterke wedstrijd. Dan kan zeker ook gezegd worden van Chandler Parsons. Hij noteerde 21 punten, acht rebounds en negen assists. Jeremy Lin had met 14 punten en tien assists een double-double te pakken. Bij de Warriors scoorden Thompson, Curry en Jack boven de 20 punten en was Lee goed voor 12 punten en 12 rebounds. Toch konden zij de wedstrijd niet winnend afsluiten.

Ook leuk om te lezen