Garza dolblij met overgang naar Cubs

Door

Pitcher Matt Garza verruilt Florida voor de Mid-West. Met ingang van komend seizoen speelt de 27-jarige pitcher namelijk voor de Chicago Cubs.

De Cubs moesten er wel een trade voor maken, want voor de komst van Garza, ruilden de Cubs hun pitcher Chris Archer, buitenvelder Brandon Guyer, catcher Robinson Chirinos, korte stop Hak-Ju Lee en outfielder Sam Fuld voor Garza, minor league outfielder Fernando Perez en linkshandige pitcher Zachary Rosscup. Zij komen volgend jaar uit voor de Tampa Bay Rays.

Garza werd afgelopen vrijdag in Chigaco getest en heeft zin in het komende seizoen. ,,Ik ben blij dat ik deel uit mag maken van deze oude traditie. Ik wil dit op iets moois laten uitdraaien. Ik ben er klaar voor om alles in Chicago te gaan ontdekken.”

De Cubs waren niet de enige die Garza graag hun kant op zagen komen. General manager van de Cubs Jim Hendry is blij met de komst van Garza. ,,De ruil gaat niet altijd zoals je wilt. Soms veranderen de namen, maar Garza was de man waar we voor gingen. Ik wist niet of het ons zou lukken, maar het was de meest logische ruil voor ons,” aldus Hendry.

Garza is de grootste aanwinst voor de Cubs nadat zij eerder eerste honkman Carlos Pena en Kerry Wood contracteerden.

De reden dat Tampa Garza liet gaan, is dat zij op zoek zijn naar jong toptalent om te investeren in de komende jaren. De Rays zochten een korte stop, een catcher en talentvolle pitchers in ruil voor Garza.

Daarom waren ook de Rays erg blij met deze trade. ,,Het past perfect in onze planning voor de korte en de lange termijn. Het is een win-winsituatie voor beide partijen, anders was de deal niet doorgegaan,” stelde Andrew Friedman, de general manager van de Rays.

Foto: blog.prorumors.com

Ook leuk om te lezen