Garnett en Bryant terug in All-Defensive team

Door

Boston Celtics Forward Kevin Garnett en Los Angeles Lakers guard Kobe Bryant werden voor de negende keer geselecteerd in de eerste ploeg NBA all-defensive team. Daarmee komen ze op gelijke hoogte van Gary Payton, ex-guard van de Seattle Supersonics en Los Angeles Lakers, en ex-bulls guard Michael Jordan.

Garnett en Bryant worden bijgestaan door Orlando Magic center Dwight Howard, die nu drie jaar op rij winnaar is van de defensive player of the year award en ook de meeste stemmen kreeg om in het eerste team te spelen. Miami Heat forward LeBron James en Boston Celtics guard Rajon Rondo maken het team compleet. Het zijn de coaches van de NBA die de stemmen geven.

Het tweede team bestaat uit Memphis Grizzlies guard Tony Allen, New Orleans Hornets guard Chris Paul, Dallas Mavericks center Tyson Chandler, Philadelphia 76ers forward Andre Iguodala en Chicago Bulls forward Joakim Noah.

In totaal maakten Bryant en Garnett al 11 keer deel uit van het defensive team, eerste ploeg of tweede ploeg. Dat brengt hen op gelijke hoogte van ex-Milwaukee Bucks en Los Angeles Lakers center Kareem Abdul-Jabbar. Hij zat vijf maal in het eerste team en zes maal in het tweede. De recordhouder tot nog toe is San Antonio Spurs center/forward Tim Duncan, die al 13 maal in het team zat.

Foto: olympic-spirit.blogspot.com

 

Ook leuk om te lezen