Game of the week: Auburn vs Mississippi State

Door

Mississippi State v Auburn

Voor de game of the week gaan we voor de tweede week op rij naar Sharkville. Na de overwinning op Texas A&M van vorige week moet #3 Mississippi State het deze week thuis opnemen tegen #2 Auburn. Een wedstrijd een finale waardig, halverwege het seizoen.

Strijd van aanvallende giganten

Zowel Mississippi State als Auburn horen tot de meest productieve ploegen in het college football. In deze categorie heeft Mississippi State licht het voordeel en dan vooral dankzij quarterback Dak Prescott. Prescott is al drie wedstrijden op rij goed voor tenminste 200 yards passing en 100 yards rushing. Iets dat hij overigens voor het eerst in zijn carrière deed vorig seizoen in de wedstrijd tegen uitgerekend Auburn.

Een wedstrijd die overigens wel werd gewonnen door Auburn vorig seizoen. De eerste grote verrassing in hun weg naar de strijd om het nationaal kampioenschap. Auburn won niet alleen vorig jaar van Mississippi State. Dit deden ze al veel vaker. Als we kijken naar alle ontmoetingen tussen deze twee teams dan zien we dat Auburn met 61-24-2 ruim op voorsprong staat.

Verdediging maakt het verschil

Waar er aanvallend weinig verschil is tussen beide ploegen, is dat er aan de verdedigende kant van de bal wel. Auburn heeft dit jaar één van de beste verdedigingen in het land en Mississippi State is slechts een middenmoter. Het is dit verschil dat Auburn tot de favoriet maakt in deze wedstrijd.

Overigens is er nog een heel opvallend verschil. Als het er echt om gaat spannen is Auburn namelijk top en Mississippi State verre van. Auburn wist dit seizoen bij ieder balbezit in de red zone te scoren, Mississippi State doet dit in minder dan 80% van de gevallen. Dak Prescott en zijn Bulldogs steken dus wel eenvoudig het veld over, maar met scoren hebben ze moeite. Iets dat zeker niet eenvoudiger gaat worden tegen Auburn.

De wedstrijd zal zaterdag om 21:30 uur Nederlandse tijd gespeeld worden. Om alvast warm te draaien enkele hoogtepunten uit de wedstrijd van vorig seizoen door de ogen van Auburn.

Ook leuk om te lezen