Gadzuric tekent contract bij Chinese Jiangsu Dragons

Door

De NBA lockout heeft ook zijn eerste Nederlandse ‘slachtoffer’ geëist. Dan Gadzuric heeft een één jarig contract getekend bij de Jiangsu Dragons, de ploeg die vorig jaar als vierde eindigde in de Chinese competitie.

De Nederlander zal hoe dan ook een heel seizoen in China spelen, ongeacht of de lockout doorzet of niet.

ESPN-journalist Marc Stein bracht maandagavond het nieuws al eerste. Hij tweette dat Gadzuric in de belangstelling stond van de Chinese club. De keuze van Jiangsu was eerst op Kwame Brown gevallen, maar toen die niet inging op het aanbod kwam de Nederlander in beeld.

Begin deze zomer kwam de 33-jarige Gadzuric nog uit voor het Nederlands herenteam. Hij kwam negen jaar uit in de NBA voor drie verschillende teams, de Milwaukee Bucks, Golden State Warriors en als laatste de New Jersey Netes.

Van die laatste ploeg, die tegenwoordig door het leven gaat als de Brooklyn Nets, zijn naast Gadzuric na al zes spelers vertrokken naar het buitenland: Deron Williams (Turkije), Jordan Farmar (Israël), Sundiata Gaines (Georgië), Sasha Vujacic (Turkije), Ben Uzoh (Rusland) en Mario West (Italië)

Het grote verschil met zijn voormalig teamgenoten is dat de Hagenaar een contract heeft getekend in China. Daar kunnen spelers, indien de NBA lockouit wordt opgeheven, niet onder hun contract uit. Dus wat er ook de komende maanden ook zal gebeuren, één ding is zeker: Gadzuric zal een seizoen lang de clubkleuren van Jiangsu Dragons verdedigen.

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen