Gaborik langer bij Los Angeles Kings

Door

2014 NHL Stanley Cup Final - Game Five

Marian Gaborik heeft een nieuw contract getekend bij Los Angeles Kings. De 32-jarige Slowaak tekende een zevenjarig contract tegen een AAV van $4,875 miljoen.

Dat contract betekent enerzijds goed nieuws voor de Kings, die daarmee een belangrijke kracht in de recente winst van de Stanley Cup lang vastleggen. Gaborik was met 14 goals topscorer in de playoffs en leek, sinds zijn komst rond de trade deadline, een behoorlijke aanwinst voor de Kings. Een zevenjarig contract lijkt echter wel een risicovol lange termijn voor een 32-jarige aanvaller.

Gaborik bezat een aflopend contract en stond eerder voor $7,5 miljoen op de lijst. Vlak voor het verstrijken van de trade deadline werd hij daarom door Columbus Blue Jackets verruild naar LA in ruil voor de diensten van Matt Frattin en twee second round picks. De Kings kregen daar geen spijt van. Vooral voor de Olympische break in februari leek de ploeg een doelpuntenmaker te ontberen en na zijn komst maakte de ploeg meer en meer doelpunten, resulterend in de winst van de Stanley Cup na de finale tegen New York Rangers.

 

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen