Cardinals beginnen het seizoen zonder Furcal

Door

Pittsburgh Pirates v St. Louis Cardinals

Slecht nieuws voor de St. Louis Cardinals. Rafael Furcal zou komende zondag zijn Spring Training debuut maken, maar heeft nu te horen gekregen om even rust te nemen. De 35-jarige shortstop heeft last van zijn rechter elleboog en zal woensdag een specialist ernaar laten kijken. Furcal gaat Opening Day niet halen en wie weet hoeveel wedstrijden nog meer. Wie hebben de Cardinals achter de hand om het gat op te vullen?

Pete Kozma en Ronny Cedeno

Pete Kozma startte afgelopen seizoen de laatste 29 wedstrijden voor de Cardinals, inclusief de play-offs, met cijfers als .333/.383/.569 van het veld. Goede cijfers, ware het niet dat Kozma slechts 82 keer aan slag kwam met een .415 batting avera on balls in play (BABIP) dat duidt op een hoop geluk aan zijn kant. Kozma is geen fantastische verdediger en sloeg in de Minors slechts .236 van het veld met een .308 on base percentage.

Zowel Kozma als de 30-jarige Ronny Cedeno, .247/.290/.357 in zijn loopbaan, komen te kort voor een vaste plaats in de line-up, maar zijn beide spelers echt minder dan Furcal? In 2010 kende hij bijvoorbeeld een goed seizoen, maar in de laatste twee seizoenen sloeg Furcal slechts .264/.325/.346 van het veld.

Geen versterkingen

De Cards hebben het infield in het off-season niet versterkt. Wellicht omdat ze het laatste contractjaar van Furcal wilden afwachten of omdat er geen interessante spelers beschikbaar waren op de markt (een te dure Marco Scutaro, Stephen Drew en Hiroyuki Nakajima). De Cardinals hopen dat Furcal snel hersteld, al is dat een gok als je kijkt hoeveel wedstrijden Furcal speelden sinds 2008: 36, 150, 97, 87 en 121 in 2012.

De Cardinals zouden de Cardinals niet zijn als ze ook komend seizoen een hecht team het veld in sturen. In 2011 haalden ze op de slotdag van de competitie de play-offs en veroverden uiteindelijk de World Series. Afgelopen seizoen plaatsten de Cardinals zich via de Wild Card Game voor de play-offs, schakelden de Washington Nationals uit na een geweldige comeback, maar kwamen in de NLCS net te kort.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen