Frank McCourt behoudt vooralsnog zijn LA Dodgers

Door

Vandaag kondigde het echtpaar McCourt, dat zeven jaar geleden de Los Angeles Dodgers kocht, aan dat zij een overeenstemming hadden bereikt en dat man Frank McCourt (foto) het team in handen krijgt. Jamie McCourt geeft haar aandeel in de Dodgers en Dodgers Stadium op als eis binnen de verdeling in hun aanstaande scheiding.

De bal ligt nu in zijn geheel bij Frank, die de MLB er van moet overtuigen dat hij het team zelf nog kan redden van het eerder door het koppel aangevraagde faillissement. MLB commissioner Bud Selig gaf echter al aan dat hij het beter zou vinden om de Dodgers te verkopen aan een nieuwe investeerder, want hij wilde niet dat de McCourts het team zouden gebruiken om hun eigen schulden en scheiding op te lossen.

Dat laatste lijkt nu van de baan, maar het is nog niet duidelijk of de rechter het faillissement niet zal uitspreken nu de zaken anders liggen. Die uitspraak zal er mede van afhankelijk zijn of de MLB nu alsnog de drie miljard dollar opleverende televisiedeal met Fox Sports goed zal keuren. Eerder wees MLB die deal af, omdat ze wilden voorkomen dat het geld terecht zou komen in de scheiding en niet bij de LA Dodgers.

De door Selig aangewezen interim bestuurders van het team worden niet direct uit hun functie ontheven en zullen tot er meer justitiële duidelijkheid is het team in handen houden. De zaak kan nu twee kanten op, maar Frank McCourt heeft een flinke campagne voor de boeg als hij de eigenaar van de LA Dodgers wil blijven.

Foto: oregonlive.com

Ook leuk om te lezen