Francona bemiddelt in ruzie tussen Jenks en Guillen

Door

Eerder meldden wij al dat voormalig White Sox-closer Bobby Jenks de nodige trash talk over zijn oude manager Ozzie Guilen de wereld in had geholpen en dat Guillen daar op zijn beurt niet heel vriendelijk op had gereageerd.

Jenks is inmiddels reliever bij de Red Sox en zijn nieuwe manager, Terry Francona, vond het wel welletjes.

Francona sprak eerst met zijn reliever en belde daarna met zijn collega in Chicago. ,,Het kan mij niet schelen of ze elkaar mogen, maar Bobby speelt nu in Boston en we moeten nu verder. Ik denk dat Guillen dat ook begrijpt en ben er van overtuigd dat het nu over is,” aldus Francona.

Jenks zelf lijkt er nu ook klaar mee te zijn: ,,Het is wat het is. Ik heb er nu eigenlijk wel genoeg van en wil verder. Ik speel nu voor de Red Sox en daar ga ik mij vanaf nu mee bezig houden. Ik heb niets meer te zeggen. Hij (Guillen, red.) zal misschien nog iets zeggen, maar dat boeit me niet. Ik speel voor de Red Sox nu. That’s all that matters.”

Toch zei hij nog even het volgende over zijn relatie met de White Sox en zijn oude manager: ,,Het is echt klote, maar het is soms een hard spel dat gespeeld wordt in het professionele honkbal. Ik heb het altijd goed gehad in Chicago en speelde graag onder Guillen. Ik heb nog altijd respect voor hem en de organisatie.”

De eerste ontmoeting tussen de White Sox en Red Sox wordt door dit incident ongetwijfeld een stuk interessanter. Ze ontmoeten elkaar in een serie van drie wedstrijden van 30 mei tot 1 juni in Fenway Park.

Foto: blog.prorumors.com

Ook leuk om te lezen