FOX Sports breidt hockeypakket verder uit

Door

2012 World Junior Hockey Championships - Bronze Medal - Sweden v Russia

FOX Sports is pas net begonnen met het uitzenden van wedstrijden uit de NHL, maar breidt de programmering nu al verder uit. In april zal het WK ijshockey divisie 1, groep B (met Nederland) worden uitgezonden. In mei zal ook het WK voor A-landen worden uitgezonden op FOX Sports. Dat meldt zendercoördinator Mark van Enckevort zojuist op Twitter.

Het WK divisie 1, groep B wordt van 13 tot en met 19 april gespeeld in Eindhoven. Aan dit toernooi doen behalve Nederland ook Estland, Groot-Brittannië, Zuid Korea, Litouwen en Kroatië mee. In eigen land hoopt Nederland promotie naar de A-groep af te dwingen. Divisie 1, groep A is de groep net onder het WK voor A-landen.

Dit WK wordt van 1 tot en met 17 mei georganiseerd in Praag (Tsjechië). Op dit toernooi doen onder andere de grote naties (Canada, Rusland, Verenigde Staten etc.) mee. Traditioneel doen zij dit zonder het gros van de grote namen uit de NHL. Enkel spelers die in de play-offs al zijn uitgeschakeld of spelers die zich niet met hun ploeg wisten te plaatsen voor de play-offs, komen uit op het WK. De NHL houdt geen rekening met de internationale kalender van de IIHF, die de verschillende WK’s organiseert.

Voor het restant van het seizoen staan bij FOX de volgende wedstrijden op de planning om live uitgezonden te worden:
Vrijdagnacht 3 april om 01:30: Washington Capitals @ Montreal Canadiens
Zondagnacht 5 april om 01:00: Tampa Bay Lightning @ Florida Panthers
Vrijdagnacht 10 april om 01:30: Detroit Red Wings @ Montreal Canadiens
Zaterdagnacht 11 april om 01:00: New York Islanders @ Pittsburgh Penguins
Zondagnacht 12 april om 01:30: Boston Bruins @ Tampa Bay Lightning

Het programma voor de play-offs is uiteraard nog niet bekend.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen