Fox: ‘Orton gaat starten als quarterback’

Door

John Fox, head coach van de Denver Broncos, heeft gezegd tijdens de NFL Combine dat Kyle Orton zijn startende quarterback zal zijn en niet Tim Tebow.

Orton wilde niet terugkeren naar Denver als dit niet het geval zou zijn. Dit kan natuurlijk nog veranderen in training camp, als beide quarterbacks hard zullen vechten om hun plaats in het team veilig te stellen.

,,Ik denk dat we het definitief kunnen beslissen eens ze tegen elkaar beginnen te strijden,” zei Fox. ,,Het is een groep van drie goede spelers. Nu is Kyle Orton onze starter. We hebben een jonge, beloftevolle speler in Tim Tebow die het naar het einde van vorig seizoen beter deed en ik zie ook uit naar Brady Quinn. Maar vooralsnog denk ik dat Kyle voor ons gaat beginnen.”

Orton startte de eerste 13 wedstrijden vorig seizoen maar Tebow, die de Heisman trophy won in college, nam het over in de laatste drie wedstrijden.

Voormalige coach Josh McDaniels had er veel voor over om Tebow te draften in de eerste ronde vorig seizoen, maar in training camp zag men toch dat er nog veel werk aan de winkel was en dat Orton een veel betere quarterback is.

Hij eindigde het seizoen met 3653 yards, 20 touchdownpassen en 9 onderscheppingen.

Tebow gooide voor 645 yards en 5 touchdowns terwijl hij voor 227 yards liep en daarbij nog eens zes touchdowns scoorde. Hij won één van zijn drie wedstrijden als starter.

Foto: timescallmedia.com

Ook leuk om te lezen