Foutloze Brady krijgt NFL record in handen

Door

New England Patriots-quaterback Tom Brady is op dit moment door niemand te stoppen. Zondag gooide de 33-jarige Brady drie touchdown passes en zag zijn ploeg de Buffalo Bills eenvoudig verslaan met 34-3.

Naast deze overwinning was er nog wat te vieren voor Brady. Hij zag in het duel met de Bills wederom geen enkele pass onderschept worden en zag daarmee zijn reeks passes die aankwamen groeien naar 319. Hiermee verstootte Brady zondag een oud record uit boeken. Tot zondag was namelijk Bernie Kosar, de oud Cleveland Browns quaterback, nog recordhouder met 308 passes.

,,Ik ben natuurlijk erg blij dat ik al tien wedstrijden op rij geen interception heb gegooid en dat ik hierdoor nu ook het record heb,” gaf Brady toe. ,,Maar ik kan dit soort resultaten alleen behalen dankzij de fantatische ploeg die ik om mij heen heb staan. Zonder hen had ik dit nooit gehaald.”

De laatste keer dat Brady een pass onderschept zag worden was op 17 oktober in het met 23-20 gewonnen duel tegen de Baltimore Ravens.

Door de overwinning hebben de Patriots zondag definitief beslag weten te leggen op de AFC East titel en hebben daarnaast nu ook thuisvoordeel in de play-offs afgedwongen.

Foto: bostonherald.com

1 Reactie
  1. Joep 7 jaar ago

    Ook wel een mooie stat: Koser gooide in die 308 passes 10 touchdowns. Brady meer dan twintig.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen