Foster, Lynch en Johnson tekenen meerjarige contracten

Door

Uren voor het verstrijken van de franchise tag deadline hebben drie teams hun belangrijkste speler voor de komende jaren weten te behouden. Op zondagavond kwamen de Seattle Seahawks tot overeenstemming met Marshawn Lynch, waarna op maandagochtend Arian Foster en de Texans en ook Stevie Johnson en de Buffalo Bills een akkoord bereikten.

Lynch zette zijn handtekening onder een contract dat hem voor vier jaar aan Seattle bindt. In die periode zal Lynch 31 miljoen dollar ontvangen, waarvan 18 miljoen gegarandeerd is. Hij rushte het afgelopen seizoen voor 1.204 yards en 12 touchdowns, en werd door hoofdcoach Pete Carroll geprezen om zijn instelling die als voorbeeld zou moeten dienen voor het hele team. Ook volgend seizoen zal Lynch weer de motor van Seattles aanval vormen.

Arian Foster was geen aankomende unrestricted free agent, maar zou als restricted free agent toch mogelijk op interesse van teams hebben kunnen rekenen. Met een contract van 43,5 miljoen dollar over vijf jaar hebben de Houston Texans dat echter weten te voorkomen. Van dat bedrag is 20.75 miljoen dollar gegarandeerd, en Foster zal in zijn eerste jaar al 18 miljoen dollar opstrijken. In zijn tweede seizoen als starter rushte Foster voor 1.224 yards en 10 touchdowns, en werd daarvoor beloond met een uitnodiging voor de Pro Bowl, de tweede in zijn carrière.

Stevie Johnson was één van de grote namen op de lijst van potentiele free agent wide receivers, maar blijft door het tekenen van het contract ook de komende vijf seizoenen in Buffalo. Johnson werd in de laatste ronde van de 2008 NFL Draft gekozen, en is de eerste receiver in de geschiedenis van de Bills die opeenvolgende 1000 yard seizoenen heeft weten neer te zetten. Daarvoor werd hij beloond met een contract met een totale waarde van 36,25 miljoen dollar, waarvan 19,5 miljoen gegarandeerd.

 Foto: Getty Images.

Ook leuk om te lezen