Forse boete Spurs voor niet opstellen sterspelers

Door

De San Antonio Spurs hebben een forse boete gekregen voor het niet opstellen van de vier beste spelers van het team in het duel tegen Miami Heat. De NBA straft de Spurs met 250 duizend dollar voor de afwezigheid van Tim Duncan, Tony Parker, Manu Ginobili en Danny Green. De Heat wonnen donderdag, ondanks het gemis van de sterspelers, moeizaam met 105-100 van de tweede garnituur uit San Antonio.

Commissioner David Stern had donderdag al laten weten dat er gepaste maatregelen zouden worden genomen en hij voegde woord bij daad. “Ze hebben de league en de fans niet serieus genomen. Dit is niet acceptabel”, aldus Stern. “De straf is een optelsom. Het was een wedstrijd vroeg in het seizoen en de enige die de Spurs dit seizoen in Miami spelen.  Daarnaast hebben de Spurs nagelaten de Heat, media en league tijdig te laten weten dat deze spelers niet aanwezig zouden zijn.”

Het is onduidelijk of deze straf nu ook gevolgen gaat hebben voor teams die tegen het einde van het seizoen spelers rust geven met het oog op de play-offs of juist om nog net een plaatsje lager te eindigen voor betere kansen tijdens de draft. Stern: “In principe ligt het besluit bij het team, de coach, de general manager. Dat is logisch, behalve als er misbruik wordt gemaakt van die volmacht.”

 

 

Ook leuk om te lezen