Forsberg keert terug in NHL

Door

Peter Forsberg, voormalig winnaar van de Art Ross Trophy (voor de speler met de meeste punten in het reguliere seizoen) en de Hart Trophy (voor de beste speler van NHL), heeft besloten om terug te keren op het ijs van de NHL. De nu 37-jarige Zweedse forward heeft een contract voor dit seizoen getekend bij de Colorado Avalanche, de club waarbij hij in 2008 afscheid had genomen van de NHL.

Forsberg is met zijn zevenendertig jaar natuurlijk een oudere speler en niet meer de ster uit zijn hoogtijdagen. Toch zien hij en de club nog voldoende perspectief om zijn indrukwekkende totaal van 885 punten (249 goals en 636 assists, in 706 wedstrijden) verder op te schroeven.

De afgelopen jaren heeft Forsberg voor een club uit Zweden gespeeld, maar sinds twee weken is hij weer in training met de Avalanche. Hij hoopt dan ook dat hij snel zijn comeback kan maken: ,,De eerste trainingen waren zwaar. De andere jongens vlogen langs me heen en ik voelde me eerder zevenenveertig dan zevenendertig. Dat kan straks in wedstrijden natuurlijk ook gebeuren, maar voor mijn gevoel gaat het nu steeds beter.” Over zijn huidige competitieniveau kan hij op dit moment slechts gissen: ,,Ik ben hiernaartoe gekomen omdat ik wilde ijshockeyen, want ik houd van deze sport. Ik weet niet of ik nog goed genoeg ben, dat zien we pas als ik er weer sta.”

Op basis van Forsbergs ervaring ziet de general manager van Colorado, Greg Sherman, veel toegevoegde waarde bij de veteraan: ,,Peter brengt extra leiderschap in de kleedkamer en hij heeft een grote impact op ons jonge team.”

Ook coach Joe Sacco ziet de voordelen ervan in en gelooft dat de komst van Forsberg voor een boost kan zorgen binnen het team. De Zweedse aanvaller kan in zijn ogen een belangrijke rol gaan spelen in de laatste dertig wedstrijden van deze competitie waarin nog van alles mogelijk is. Op dit moment staat Colorado namelijk op de twaalfde plaats in de Western Conference, op slechts vier punten van een plek die toegang biedt tot de play-offs.

Foto: lh3.ggpht.com

Ook leuk om te lezen