Flyers verliezen van Trashers na shoot-outs

Door

Dat de Philadelphia Flyers de play-offs gaan halen dit seizoen staat wel vast. Ze staan immers op de eerste plek in de Eastern Conference met een voorsprong van twintig punten op de als negende geplaatste Carolina Hurricanes. Toch etaleren de mannen van coach Peter Laviolette (foto) de laatste wedstrijden nog geen grootse play-offvorm.

Zo werd er bijvoorbeeld donderdagmiddag in Atlanta verloren van de Thrashers, die nog in een fel gevecht zijn verwikkeld om een play-offticket met onder anderen de New Jersey Devils en de Toronto Maple Leafs. De Thrashers waren uiteindelijk na een shoot-out met 4-3 te sterk voor de Flyers.

In de reguliere speeltijd wisten de Flyers drie keer een achterstand ongedaan te maken, waarbij de 3-3 van Danny Briere op anderhalve minuut van het einde van de wedstrijd viel. De Flyers waren op dat moment begonnen met een slotoffensief en hadden hiervoor hun keeper ingewisseld voor een extra aanvaller.

Deze alles-of-niets-tactiek sorteerde dus effect, maar uiteindelijk veroverde Atlanta toch de twee punten doordat het twee penalty shots tijdens de shootout wist te verzilveren tegen geen voor Philadelphia.

Het puntje dat de Flyers overhouden aan deze wedstrijd, zorgt ervoor dat het team een voorsprong heeft van twee punten op de Washington Capitals in de Conference en vier op de Pittsburgh Penguins in de Atlantic Division. Dit blijft natuurlijk belangrijk in verband met de volgorde van plaatsing tijdens de play-offs.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Thrashers en de Flyers:

Ook leuk om te lezen