Flyers lijken de weg kwijt te zijn

Door

Nog niet zo lang geleden gingen de Philadelphia Flyers fier aan kop in de Eastern Conference. Zowel in deze conference als in de Atlantic Division hadden ze een riante voorsprong op respectievelijk de Boston Bruins en de Pittsburgh Penguins.

Na de oorwassing in New York afgelopen zondag, hun vierde nederlaag op rij, is deze voorsprong in beide gevallen geslonken tot nog maar twee punten. Tegen de New York Rangers waren de Flyers volstrekt kansloos en verloren ze met de alleszeggende cijfers van 7-0.

De laatste tijd hadden de Rangers veel moeite met het scoren van doelpunten, maar in hun vorige wedstrijd tegen de Ottawa Senators lieten ze zien dat ze het nog steeds konden. Zondagmiddag werd dit nogmaals bevestigd en met name door één specifieke speler.

Ryan Callahan was namelijk de grote uitblinker in deze wedstrijd want hij wist maar liefst vier keer het vijandelijke net te vinden en stelde daarnaast zelfs nog een medespeler in staat om ook te scoren.

„Dit voelt geweldig,” vertelt Callahan over zijn vier goals. „Deze twee punten zijn enorm belangrijk voor ons, dus het was een mooi moment voor de eerste hattrick van mijn carrière. Een paar goals waren tap-ins, dus mijn teamgenoten hebben hier een groot aandeel in.”

In de schaduw van Callahan speelde ook Mats Zuccarello een verdienstelijke wedstrijd want hij zorgde voor twee doelpunten. Een goal van Artem Anisimov maakte de zevenklapper compleet voor de thuisploeg. Met deze zege handhaven de Rangers zich op de zevende plek in hun conference.

Flyers-coach Peter Laviolette wanhoopt nog niet: „Op dit moment bevinden we ons in een lastige periode en vandaag hadden we een slechte dag. We moeten weer wedstrijden gaan winnen en ik heb het vertrouwen dat deze groep dat snel gaat doen.”

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Rangers en de Flyers:

Foto: blueshirtbulletin.com
Foto:

Ook leuk om te lezen