Flyers bemachtigen rechten op Bryzgalov

Door

Dat de Philadelphia Flyers al langer twijfels hebben over hun goalies is algemeen bekend, maar het werd dinsdagavond nog maar eens bevestigd met een deal die de Flyers maakten met de Phoenix Coyotes.

Philadelphia stuurt namelijk left winger Matt Clackson uit de minor league naar Phoenix en geeft ook nog eens een pick uit de derde ronde van de draft in 2012 en een voorwaardelijk pick op in ruil voor de rechten op goalie Ilya Bryzgalov.

Er kleeft nog wel een groot risico aan deze deal, want het contract van de goalie loopt 1 juli aanstaande af. De Flyers moeten dus voor deze datum tot een overeenkomst met Bryzgalov komen over een contract, want anders loopt hij alsnog als een free agent de deur uit en heeft Philadelphia dus voor niets geruild.

De Flyers hebben al ervaring met dit soort deals en hebben er wisselende successen mee geboekt. Vier jaar geleden bemachtigden zij bijvoorbeeld de rechten op de toen aanstaande free agents Kimmo Timonen en Scott Hartnell en wisten deze spelers voor langere tijd vast te leggen. Vorig jaar echter probeerden ze hetzelfde met goalie Evgeni Nabokov, maar deze koos uiteindelijk voor een lucratief contract in Rusland.

Toch is general manager Paul Holmgren hoopvol dat het zijn club gaat lukken Bryzgalov voor langere tijd vast te leggen: „We gaan in ieder geval ons uiterste best doen. We hebben wat op moeten geven, maar hebben nu dus de kans om als eerste te onderhandelen en we gaan er alles aan doen om de deal rond te krijgen. “

Flyers-coach Peter Laviolette heeft gedurende dit reguliere seizoen en de play-offs al laten zien dat hij weinig vertrouwen heeft in de huidige goalies, aangezien hij ze te pas en te onpas wisselde. Enige versterking tussen de palen is dus gewenst in Philadelphia en met het aantrekken van Bryzgalov hoopt de club dat ze een van de beste goalie tandems in de league krijgen met Bryzgalov en rookie Sergei Bobrovski.

De bijna 31-jarige Bryzgalov zou in ieder geval de nodige ervaring brengen binnen het team van de Flyers. In zijn negen seizoenen in de NHL, met de Anaheim Ducks en de Phoenix Coyotes, speelde hij 326 wedstrijden en kreeg in zijn NHL-carrière gemiddeld 2,47 goals tegen per wedstrijd met een .922 save percentage.

Daarnaast heeft de Russische goalie ook ervaring met het winnen van de Stanley Cup, want samen met de huidige Flyers-spelers Chris Pronger en Sean O’Donnell maakte hij in 2007 deel uit van het kampioensteam van de Ducks.

Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Foto: blogues.cyberpresse.ca

 

Ook leuk om te lezen