Floyd Mayweather neemt woorden terug en vecht niet meer tegen ‘laffe’ Manny

Door

Floyd Mayweather Jr. v Victor Ortiz

Na eerder deze week nog gezegd te hebben graag opnieuw in de ring te gaan staan met Manny Pacquiao, nam Floyd Mayweather die woorden gisteren terug. In een relaas bij Showtime noemt de ongeslagen boxer Pacquiao een ‘lafaard’ en een ‘loser’.

Mayweather liet weten van gedachten veranderd te zijn naar aanleiding van opmerkingen die de Filippijn daags na afloop van de ‘Fight of the Century’ maakte. Hij vertelde namelijk dat hij voor aanvang van de partij al last zou hebben gehad van een schouderblessure, waaraan hij inmiddels ook met succes geopereerd is. En daardoor niet optimaal heeft kunnen vechten. Het herstel van die operatie vergt tussen de negen maanden en een jaar.

Slechte verliezer

‘Money’ Mayweather vindt het allemaal maar onzin en kan niet begrijpen waarom ‘Pacman’ niet gewoon kan toegeven dat hij de betere boxer was: “Als je verliest, accepteer dan je verlies en zeg ‘Mayweather, je was de betere boxer,'” aldus de Amerikaan.

En hij ging verder: “Heb ik Stephen A. Smith een sms gestuurd en daarin gezegd dat ik nog een keer tegen hem wil vechten? Dat zal wel, maar ik ben van gedachten veranderd. Op dit moment, nee, want hij is een slechte verliezer en een lafaard.” Maar hij was nog niet klaar: “Ik trap niet in deze onzin…En ik wil ook niet dat het publiek in deze onzin trapt. Hij heeft verloren. Hij weet dat hij verloren heeft. En ik heb na al dit een hoop respect voor hem verloren.”

Niks gemerkt

Op de vraag of hij iets heeft kunnen merken van een blessure aan de rechter arm bij Pacquiao, antwoord Mayweather: “Totaal niet. Hij was snel. Zijn linkerhand was snel, zijn rechterhand was snel. Met beide handen strooide hij met snelle, sterke stoten. Het zijn allemaal excuses.”

Na afloop zei Mayweather overigens ook al voor aanvang van de partij last te hebben gehad van pijnlijke schouders en armen, maar dat hij geen excuses maakt. Hij zei zoals altijd een weg gevonden te hebben om te kunnen winnen.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen