Floyd Mayweather gunt Manny Pacquiao rematch

Door

mayweather

De ‘Fight of the Century’, van afgelopen zaterdag tussen Floyd ‘Money’ Mayweather en Manny ‘Pacman’ Pacquiao, wat trouwens volgens vele insiders alles behalve het gevecht van de eeuw was, krijgt mogelijk een vervolg. Mayweather liet via een sms aan ESPN’s Stephen A. Smith weten, open te staan voor een rematch: “Ik zal over een jaar weer met hem vechten, als hij terug is van zijn blessure.”

Bob Arum spreekt zich uit

Pacman’s promotor, Bob Arum, verwelkomt zo’n rematch. Hoewel hij aangaf dat het bijzonder moeilijk was om een deal tussen alle betrokken partijen te sluiten (de Pacquiao/Top Rank/HBO and Mayweather/Showtime kampen), sluit hij het niet uit om tot een nieuwe deal te komen. In zijn eigen woorden: “Ik denk dat we nu de valkuilen kennen. En zie, ondanks alle moeilijkheden en onderlinge verschillende belangen, de pot met goud die we geproduceerd hebben. Daarom denk ik dat het de volgende keer makkelijker zal gaan. We begrijpen elkaar nu beter. Er is een reële mogelijkheid dat het de volgende keer nog beter zal gaan.”

Als het aan Arum ligt dan slaat Mayweather het geplande gevecht van september (met een nog onbekende uitdager) over en wacht hij tot april om dan weer met Manny in de ring te staan. In een nieuwe arena bij het MGM in Las Vegas, waar 20.000 man in kunnen.

Niet geheel ongeschonden

Pacquiao ondergaat spoedig een operatie aan zijn schouder. Naar het blijkt liep hij twee-en-een-halve week voor het gevecht een blessure op, iets dat hij verzweeg voor de Nevada State Athletic Commission. Het liegen daarover heeft op zijn minst één rechtszaak tot gevolg, waarin een aantal fans ruim vijf miljoen dollar eisen.

Foto’s: Twitter

Ook leuk om te lezen