Florida State versterkt zich met Everett Golson

Door

Discover BCS National Championship - Notre Dame v Alabama

Ook komend seizoen lijken de Florida State Seminoles van Jimbo Fisher een ploeg te worden om rekening mee te houden. Na het vertrek van Jameis Winston, die als eerste werd gekozen in de NFL Draft, leek back-up Sean Maguire de favoriet om Winston op te volgen. Toch lijkt zich nu een interessante strijd aan te dienen in Tallahassee, aangezien ex-Notre Dame quarterback Everett Golson zojuist heeft bekend gemaakt dat hij tijdens zijn vierde en laatste studiejaar uit zal gaan komen voor de Seminoles.

Golson zorgde in 2012 als freshman voor een sensatie door achter een sterke Notre Dame defensie zijn Fighting Irish naar het BCS Championship te leiden waarin de ploeg wel ten onder ging tegen het oppermachtige Alabama van Nick Saban. Vervolgens geraakte Golson in de problemen: Notre Dame schorste haar quarterback in 2013 vanwege academische ongeregeldheden, en de hoopvolle toekomst van de jonge quarterback liep een fikse deuk op.

Vorig seizoen keerde hij terug, maar omdat de defensie van Notre Dame ditmaal allesbehalve goed was werd er veel gevraagd van Golson waardoor de prestaties statistisch minder waren. Zo was hij verantwoordelijk voor 22 turnovers (14 INTs & 8 fumbles) en hier zal dan ook aan gewerkt moeten worden wil hij hetzelfde presteren als zijn voorganger Winston.

Aan de andere kant was Golson in totaal goed voor 37 touchdowns en gooide hij voor meer dan 3,500 yards. Mede daarom lijkt hij, ondanks dat hij minder bekend is met het systeem van Florida State dan zijn concurrenten, momenteel de favoriet om volgend seizoen de Seminoles te gaan leiden. Na een kampioenschap in 2013 strandde de ploeg afgelopen jaar in de halve finale van de nieuwe College Football Playoff. Komend seizoen ziet de ploeg er geheel anders uit omdat naast de eerder genoemde Winston ook tien andere basisspelers werden gekozen in de NFL Draft.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen