Florida State nipt voorbij Georgia Tech

Door

ACC Championship - Florida State v Georgia Tech

In de ACC Championship Game stond het ongeslagen Florida State tegenover Georgia Tech. De laatste overtuigende overwinning van Florida State is al van lang geleden en ook nu werd het spannend. Voor de verandering hoefde Florida State een keer niet van een achterstand terug te komen, maar een voorsprong vast zien te houden. Dit lukte ze nipt, waardoor ze met 37-35 de finale en daarmee de ACC wonnen.

Jameis Winston speelde eindelijk weer een beetje op niveau. De afgelopen weken gooide hij met regelmaat interceptions, maar deze keer bleef hij foutloos. Hij gooide voor 309 yards en drie touchdowns. Opvallend genoeg kwamen daar maar 5 yards over de grond bij. Een uitzonderlijk laag aantal voor Winston. De eerste touchdownpass van de dag van Winston op Nick O’Leary was overigens een beauty.

De echte held bij de Seminoles was deze keer running back Dalvin Cook. Met zijn 177 yards hield hij Georgia Tech lang genoeg van het veld om een comeback onmogelijk te maken. Een comeback was zeker mogelijk geweest. De Yellow Jackets waren namelijk duidelijk de bovenliggende partij in de tweede helft. In totaal was Georgia Tech goed voor 331 rushing yards en daarmee lieten ze duidelijk de zwaktepunten in de verdediging van de Seminoles zien.

Normaal gesproken zou je verwachten dat Florida State hiermee de play-offs heeft gehaald. Ze waren de afgelopen weken echter ondanks zeges al weggezakt naar de vierde plek en zullen dus echt nog even in spanning moeten afwachten. De zege van Ohio State op Baylor was namelijk bijzonder indrukwekkend. Mogelijk net indrukwekkend genoeg voor de selectiecommissie om de verdedigend kampioen buiten de play-offs te houden.

Oregon neemt wraak op Arizona

De Oregon Ducks hadden slechts één smetje op dit seizoen en dat was hun eerdere verlies tegen Arizona. Een verlies dat overigens vooral te danken was aan de blessures van een paar sleutelspelers. Dit smetje werd vakkundig weggepoetst in de finale van de Pac-12 door met 51-13 gehakt te maken van Arizona.

De wedstrijd was weer één grote Marcus Mariota show. Het is gewoon eng hoe goed deze man dit jaar aan het spelen is. Nu was hij weer goed voor 313 yards en twee touchdowns door de lucht en 33 yards en drie touchdowns over de grond. Totaal was Mariota dit seizoen goed voor 53 touchdowns tegen slechts twee interceptions. Een belachelijke verhouding.

Arizona had simpelweg niets in te brengen. Ze konden Mariota niet afstoppen en kregen ook aanvallend bijna niets voor elkaar. Ze kwamen niet verder dan 224 aanvallende yards. De special teams deden het wel iets beter. Tyrell Johnson kwam tot 211 yards op acht kick returns.

Groot feest dus voor de Ducks die hiermee zeker zijn van de play-offs. Ze stonden op plek twee in de laatste rankings, maar wij verwachten dat ze opschuiven naar de eerste plaats. Geen enkel ander team was immers dit seizoen zo indrukwekkend als Oregon. En geen enkele andere speler was zo indrukwekkend als Mariota. Hij lijkt dan ook een zekerheidje voor de Heisman.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen