Flip Saunders nieuwe coach Timberwolves

Door

Miami Heat v Washington Wizards : Nieuwsfoto's

De Minnesota Timberwolves hebben hun nieuwe coach binnen. De 59-jarige Flip Saunders wordt volgens Amerikaanse media de nieuwe coach van de Timberwolves. Bij Minnesota was Saunders al enige tijd President of Basketball Operations, nu zal hij dus ook hoofdcoach worden.

De afgelopen drie seizoenen was de 67-jarige Rick Adelman hoofdcoach van de Timberwolves. Onder zijn leiding wisten de Wolves zich niet te plaatsen voor de play-offs. Met talentvolle spelers als Derrick Williams, Kevin Love en Ricky Rubio kwamen de Timberwolves niet eens in de buurt van een play-offsplek. Toch stond de positie van Adelman nimmer ter discussie. Hij nam aan het einde van het reguliere seizoen afscheid van de Timberwolves en is met pensioen.

Met het aantrekken van Saunders zijn de Timberwolves opnieuw voorzien van een ervaren coach. Hij coachte eerder van 1995 tot 2005 de Minnesota Timberwolves. Dit was nog in de glorie tijd met onder meer Kevin Garnett. Na zijn eerste periode bij de Timberwolves werd Saunders coach van de Detroit Pistons. Hij kon van 2005 tot 2008 de Pistons echter niet naar een nieuwe NBA titel leiden. In 2008 koos Detroit voor een nieuwe coach en werd Saunders ontslagen.

In 2009 werd Saunders coach van de Washington Wizards. Deze functie vervulde hij tot begin 2012. Ook bij de Wizards werd Saunders ontslagen. Nadien keerde hij terug bij de Timberwolves en werd President of Basketball Operations. Nu wordt Saunders dus weer hoofdcoach van de Timberwolves.

Het is nog niet bekend voor hoeveel seizoenen Saunders gaat tekenen. In de wandelgangen wordt al hevig gespeculeerd over zijn nieuwe assistenten. Onder andere Chauncey Billups en de Israëlische coach David Blatt worden genoemd als mogelijke kandidaten, de komende tijd zullen gesprekken plaatsvinden met deze kandidaten.

Onzekere toekomst
Het is voor Saunders zaak dat hij ervoor zorgt dat Kevin Love blijft bij de Timberwolves. Het behouden of vinden van en goede trade voor Love (die heeft aangegeven weg te willen) heeft op dit moment prioriteit in Minneanapolis. De komende weken zal voor veel Timberwolves fans een spannende periode zijn. Ook NBA Draft staat namelijk voor de deur, waarin de Timberwolves willen een goede keuze maken. Mocht Love vertrekken, dan zou met het draften van Dario Saric zomaar eens gedroomde opvolger in huis gehald.

 Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen