Finale CCL: Impact heeft belangrijk uitdoelpunt binnen

Door

Imago-292918
Montreal Impact heeft in de eerste van twee CONCACAF Champions League finales een uitdoelpunt gescoord dat wel eens van groot belang kan zijn. De ploeg van Frank Klopas speelde in Estadio Azteca met 1-1 gelijk tegen Club America.

100.000 toeschouwers
Impact was de grote underdog voor de wedstrijd in een bomvol Aztekenstadion. Meer dan 100.000 toeschouwers stonden bijna de hele wedstrijd op de banken om hun ploeg, vijfvoudig CCL-winnaar Club America, aan te moedigen. De Mexicanen hadden het nodig, want ze keken al vrij vlot tegen een achterstand aan.

Piatti
De score werd na een kwartier namelijk al geopend door een ontketend Impact, dat in die periode flink druk uitvoerde naar het doel van America. De beloning bleef niet uit, want Ignacio Piatti schoot een goed opgebouwde aanval van de Canadezen binnen: 0-1.

Tegenaanval
Club America ging daarna in de tegenaanval. En hoe. De favoriet voor de eindzege schoot in liefst 28 keer in de richting van het Impact-doel. Negen daarvan waren daadwerkelijk tussen de palen en vijf werden er geblokt door de Canadezen. Verdedigend stond Impact vrij aardig. Liefst 39 keer werd de bal weggewerkt.

Peralta
Alle statistieken ten spijt, Club America kwam uiteindelijk terug. Invaller Oribe Peralta, de Mexicaanse topspits, scoorde het doelpunt dat de thuisploeg naast Montreal zette. Daarna volgden nog kansen op de overwinning, maar Impact-doelman Evan Bush hield zijn doel voor de rest van het duel schoon.

Onverwacht
Zo pakte Montreal Impact een resultaat dat niemand eigenlijk had verwacht. Het uitdoelpunt kan wel eens essentieel zijn wanneer de teams elkaar aankomende woensdagnacht weer ontmoeten. Dan wordt in een met 59.000 toeschouwers gevuld Olympisch Stadion in Montreal gespeeld. Inzet is de winst in de Champions League en door dit resultaat maakt Impact zeker een kans om die titel voor het eerst in de geschiedenis te claimen.

Recap

Ook leuk om te lezen