Final Four Players 2 Watch: Domineert Frank The Tank opnieuw?

Door

BannerMM

Het is maart en alle fans van college basketball weten wat dat betekent: March Madness! Vandaag staat de Final Four op het programma in het NCAA Tournament. De winnaars stoten door naar de Championship Game. Die vindt plaats op 7 april. Elke dag geven Vincent Van Genechten, Anouar Amrani, Frank Wielaard, Justin Kevenaar en Mark Meijering hun blik op de Players 2 Watch.

Het is verleidelijk om uiteraard te beginnen over Shabazz Napier. Maar de man die het verschil kan betekenen tussen winnen en verliezen in de wedstrijd tussen Florida en Connecticut is DeAndre Daniels. Daniels barst van het talent, maar kampt met veel wisselvalligheid. Fysiek kan ie namelijk een grote mismatch zijn, hij is 6-9, atletisch, verdedigend sterk en heeft veel range. Het probleem is alleen dat het er niet altijd uit komt. Tegen Iowa State (Sweet Sixteen) was dit wel het geval toen Daniels tot 27 punten, tien rebounds en twee blocks kwam. Als Daniels weer zo’n geweldige wedstrijd heeft dan kan hij weleens de man zijn die verantwoordelijk is voor een finaleplaats voor de Huskies. Want hoe getalenteerd Napier ook is, hij zal toch echt wat hulp nodig hebben tegen de ervaren Gators.

 

 

Willen de Gators hun geweldige reeks voortzetten dan zal Shabazz Napier gestopt moeten worden. En hier komt Scottie Wilbekin bij kijken. Wilbekin is al het hele jaar één van de redenen dat dit Florida team zo goed is. En ook tijdens het toernooi stelt hij vooralsnog niet teleur. Hij is constant een dreiging om te scoren, maakt weinig fouten (slechts twee turnovers in vier wedstrijden) en heeft oog voor zijn medespelers. Als Wilbekin verdedigend Napier kan bijbenen, en vervolgens zelf aan de andere kant de sterke Huskies defense kan ontcijferen, dan zal de reeks van Florida voort worden gezet en kan Billy Donovan voor zijn derde titel gaan.

Kentucky v FloridaDe Harrison Twins hebben evenals de Kentucky Wildcats een metamorfose ondergaan. Waar Julius Randle al het hele seizoen indruk maakte waren het de tweelingen die vooral aan het einde van het seizoen wisselvallig speelde. Maar tijdens het NCAA Tournament hebben zowel Aaron als Andrew een knop omgedraaid. Aaron heeft tijdens het toernooi 46% van zijn schoten geraakt en schiet maar liefst 50% van zijn driepunters raak. Aan de andere kant heeft Andrew vooral stappen gemaakt wat betreft de assists. Tijdens het reguliere seizoen kwam Andrew tot 3.9 assists per game, nu is dat 5.7 na vier wedstrijden in het NCAA Tournament. Wil Kentucky de opmars voortzetten dan zullen de broers deze lijn door moeten trekken.

Frank Kaminsky zal John Calipari nu al hoofdpijn bezorgen. De big man is namelijk bijna niet te dekken. Zet een lange center op hem en hij straft je af met driepunters en long range shots. Zet een atletischere big man op hem en de kans bestaat dat hij met zijn lengte zal profiteren in de paint. De vraag is hoe Kentucky dit aan gaat pakken , vooral nu de kans nihil is dat Willie Cauley-Stein zal meespelen. De Wildcats zijn weliswaar atletisch, maar Big Frank is een ware matchup nightmare. Als zij geen antwoord hebben op Kaminsky dan zal hij net zoals tegen Arizona (één van de beste verdedigende ploegen in het land) de wedstrijd overnemen en de Badgers naar de finale leiden.

 

 

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen