76ers beginnen 2019 met overwinning, Westbrook's 115e triple-double

DONDERDAG 2 JANUARI

COMEBACK SUNS NIET GENOEG VOOR OVERWINNING

De wedstrijd leek op een makkelijke partij voor de 76ers tot aan het vierde kwart. Philadelphia had dankzij een goed spelende Joel Embiid bijna de hele wedstrijd een grote voorsprong. De center had de boxscore goed gevuld. Embiid eindigde met 42 punten, 18 rebounds, 2 assists, 3 steals en 2 blocks. Zijn directe tegenstander, Deandre Ayton, speelde ook een aardige wedstrijd, maar wel een stuk minder. De rookie eindigde met 18 punten, 11, rebounds, 2 assists en 2 steals. Ayton wist in tegenstelling tot Embiid geen block te pakken.
Ook de beste guards aan beide kanten speelden een goede wedstrijd. Ben Simmons speelde iets meer dan 40 minuten en behaalde 29 punten en 6 assists. Devin Booker was de topscorder, zoals gewoonlijk, aan de kant van de Suns. Hij eindigde, mede dankzij 15 gemaakte vrije worpen, met maar liefst 37 punten. Ook voegde Book daar 8 assists aan toe. De comeback van Phoenix in het vierde kwart werd dan ook geleid door de shooting guard. De Suns maakten 40 punten in de laatste 12 minuten van de wedstrijd. Dit was echter niet genoeg om de overwinning de stelen. De 76ers wonnen uiteindelijk met 132 – 127.

LA ZONDER LEBRON NIET STERK GENOEG VOOR OKC

De eerste helft ging gelijk op en werd beëindigd met 2 punten voorsprong voor OKC. De Lakers maakten een goede indruk en namen zelfs afstand van de Thunder in het derde kwart. Lance Stephenson liet zich met een paar mooie assists van z’n beste kant zien, maar hij scoorde zelf slechts 3 punten. Kentavious Caldwell-Pope speelde uitstekend vanaf de bank. Hij had met 25 punten de meeste punten aan de kant van Los Angeles. In het vierde kwart stortten de Lakers in elkaar. Ze lieten makkelijke punten toe en gaven de voorsprong al gauw weg. Over de hele wedstrijd misten ze 13 vrije worpen. Daarnaast lieten ze ook 17 aanvallende rebounds toe.
De man van de wedstrijd was Paul George. Ondanks dat hij maar 2 uit 11 schoot vanaf de driepuntlijn, scoorde hij 37 punten. Ook verdedigend stond hij z’n mannetje met 4 steals. Afgelopen zomer leek George nog te gaan verhuizen naar Los Angeles. De forward koos er echter voor om in Oklahoma City te blijven. De fans van de Lakers waren dit niet vergeten en ontvingen hem met luid boegeroep toen zijn naam werd genoemd bij de starting lineups. PG13 leek hier echter geen last van te hebben.
Russell Westbrook eindigde weliswaar met 14 punten, 16 rebounds en 10 assists, maar hij speelde toch niet echt een goede wedstrijd. Hij schoot 15% in totaal. Slechts 3 van de 20 pogingen vielen binnen. Dankzij 7 gemaakte vrijeworpen kon hij alsnog in dubbele cijfers eindigen. Zo begon Westbrook het kalender jaar 2019 met een triple-double. Dit was alweer de 115e van zijn carrière.
Terrance Ferguson verliet de wedstrijd met nog ongeveer 2 minuten te gaan. Hij kreeg de hand van Tyson Chandler in zijn gezicht en viel vervolgens op de grond. Een paar minuten hiervoor viel hij al van een behoorlijke hoogte nadat hij een layup van Josh Hart probeerde te blokken. Hij lijkt de volgende wedstrijd wel weer gewoon te kunnen spelen. Thunder won uiteindelijk met 107 – 100.