Fielder: ‘Laatste jaar in Milwaukee’

Door

De Milwaukee Brewers verloren woensdagnacht met 6-2 van de Colorado Rockies, maar de uitslag van dat duel deed er eigenlijk niet toe voor de fans uit Milwaukee. Eerste honkman Prince Fielder maakte namelijk kort na het duel bekend dat dit seizoen hoogstwaarschijnlijk zijn laatste zal zijn voor de Brewers.

Fielder, die dit jaar werd verkozen tot de MVP van de All-Star game, liet in een interview met TBS weten dat hij na vijf seizoenen een nieuwe uitdaging ziet zitten. ,,Ik heb voor dit seizoen getekend, maar als ik echt heel eerlijk ben denk ik ook dat dit mijn laatste jaar is voor dit team.”

De Brewers staan momentaal bovenaan de NL Central divisie en hebben dit mede te danken aan de inspanningen van Fielder. In combinatie met Ryan Braun vormt de eerste honkman al jaren een sterk duo. ,,Het is een mooie tijd geweest, maar ik denk dat het duo na dit jaar uit elkaar gaat vallen. Maar na vijf jaar zo samen gespeeld te hebben is het goed. Hopelijk kunnen we in stijl afscheid nemen,” stelde Fielder.

,,Ik vind het jammer om dit te horen, maar mensen moeten niet vergeten dat dit een baan is voor ons. Het is echt een fantastische sport, maar er zit ook een zakelijke kant aan. Iedereen moet daarom doen waar hij zich goed bij voelt. Als je dan naar Prince kijkt kan ik mij niet voorstellen welk ander team hem niet zou willen hebben,” vond Braun.

,,Hij zal in de offseason ook genoeg aanbiedingen gaan krijgen, daar ben ik heilig van overtuigd. Maar voor nu is het belangrijk dat we ons gaan focussen op het behalen van de play-offs. Daarnaast moeten we ervan genieten dat we nog samen spelen en proberen er een nog een fantastisch jaar van te maken samen bij de Brewers.”

Fielder, die een grote kandidaat is voor de NL MVP titel van het seizoen, is dit jaar tot nu toe goed voor slaggemiddelde van .295 en sloeg 32 homeruns en 109 RBI’s gedurende dit seizoen.

Foto: foxsports.com

1 Reactie
  1. Jules Zane 6 jaar ago

    Ongelofelijk jammer. Hij is een fantastische speler voor de Brewers en nu het eindelijk goed gaat in Milwaukee plaats hij zichzelf in de spotlight en een bom onder de sfeer. Ik begrijp dat echt niet.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen