Fenomeen Strasburg op de weg terug van blessure

Door

Stephen Strasburg, de jonge starting pitcher van de Washington Nationals, is op de weg terug van de zware blessure die hij afgelopen seizoen opliep. Strasburg werd in 2009 door de Nationals geselecteerd als eerste overall pick in de MLB draft. Hij tekende het grootste contract ooit voor een speler die vanuit college gedraft werd (15,1 miljoen dollar).

In 2010 werd hij al opgeroepen naar de hoofdmacht en debuteerde hij met 14 strikeouts in zijn eerste wedstrijd. Na 12 starts had hij een 5-3 met een ERA van 2.91 en 92 strikeouts in 68 innings. In zijn twaalfde start raakte hij echter geblesseerd, zo erg dat hij geopereerd moest worden.

Strasburg onderging op 3 september de beruchte Tommy John surgery waarvan de hersteltijd voor de meeste pitchers tussen de 12 en 18 maanden ligt.

De 22-jarige pitcher lijkt op het snelste schema te liggen, want hij is al begonnen met een ‘soft-toss program’ onder toezicht van een fysiotherapeut. Nu begint de lange weg van het opnieuw opbouwen van de kracht in zijn gooiarm.

De kans bestaat dat we hem tegen het einde van dit seizoen al weer op de heuvel zien staan, maar verwacht nog niet te veel van hem. De meeste pitchers keren een seizoen later pas echt op hun oude niveau terug.

Foto: media.cleveland.com

Ook leuk om te lezen