Feliz tekent minor league contract bij Royals

Door

Derde honkman Pedro Feliz heeft vandaag een minor league contract getekend bij de Kansas City Royals en krijgt tijdens Spring Training de kans om een plek op het roster van de Royals te veroveren. Als hem dit lukt, zal hij in 2011 800.000 dollar verdienen.

Feliz was jarenlang de derde honkman van de Giants, die vooral bekend stond om zijn goede defensieve kwaliteiten. In 2007 was hij op basis van de stat UZR (Ultimate Zone Rating) nog de best fieldende derde honkman in de MLB.

n 2008 werd hij met de Phillies kampioen en stond hij nog in de top vijf van beste verdedigende derde honkmannen. Aan slag was hij altijd minder succesvol en omdat die slagprestaties in 2010 erg tegenvielen, kreeg hij weinig speeltijd bij de Astros en de Cardinals.

In de wedstrijden waarin hij speelde had hij een UZR van -3.1 (in 2008 22.7). Hij kwam aan slag niet verder dan .218 met 5 home runs en 40 RBIs.

Zijn matige prestaties hebben ervoor gezorgd dat Feliz nu een minor league contract heeft moeten tekenen. Feliz neemt het in Spring Training op tegen Mike Aviles en Wilson Betemit in de strijd om de derde honk positie.

Foto: allaroundphilly.com

Ook leuk om te lezen